Retete de Revelion: Cartofi frantuzesti cu sos

Printeaza

Retete de Revelion: Cartofi frantuzesti cu sos din: cartofi, oua, unt, cascaval, smantana, faina, sare, pesmet.

Ingrediente:Cartofi frantuzesti cu sos

  • 1 kg cartofi
  • 5 ouă fierte
  • 4 linguri cu unt
  • 4 linguri cu caşcaval ras
  • 1 cană cu smantana
  • 2-3 linguri cu făină
  • sare
  • 2 linguri cu pesmet

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii cu o perie moale, fierbeţi-i 25 minute la foc potrivit, punandu-i in apă fierbinte cât să-i acopere. Când sunt fierţi, scurgeţi apa, lăsaţi-i să se raceasca 10 minute.

Faceţi un sos alb din 3 linguri cu faină, 3 linguri cu unt, sare şi 1 cana cu smântână.

Inmuiaţi untul pus într-o crăticioară mică, puneţi 1 lingură cu faină, omogenizaţi, adăugaţi restul de feină, amestecaţi uşor şi subţiaţi cu smantana pusa câte puţin.

Când sosul este cremos, lăsaţi să fiarbă 10 min la foc mic, amestecând fară oprire cu lingura de lemn. Fierbeţi ouăle 6 min, decojiţi-le şi tăiaţi-le felii sub­ţiri.

Ungeţi o tavă cu untul rămas, puneţi un strat de felii de cartofi, acoperiţi cu feli­ile de ou, săraţi uşor, apoi turnaţi sosul alb peste cartofi şi ou. Presăraţi caşcavalul ras peste sos, puneţi forma în cuptorul cald pentru 25-30 min.

Lăsaţi să se facă la foc potrivit. Serviţi mâncarea fierbinte, lângă vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.