Placinta cu praz si soia

Placinta cu praz si soia

Placinta cu praz si soia din: foi de placinta, soia granule, apa, sare, ceapa, praz, ciuperci, ulei, pesmet, ardei, sos bechamel. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1/2 pachet soia granule 1-1/2 ceaşcă apă pentru înmuiat soia 1/2 linguriţă sare 1 ceapă mare rasă pe răzătoarea mică 1 fir de praz tocat foarte fin 250 […]

Carne cu telina la cuptor

Salata de boeuf de post

Salata de boeuf de post Ingrediente: în funcţie de cantitatea dorită, fierbi cartofi, mor­covi, păstârnac, pătrunjel, ţelină, castraveţi acri, 1 lămâie. în loc de carne poţi folosi cu succes ciuperci pe care le fierbi, în prealabil. Mod de preparare: Tai cubuleţe toate le­gumele, ciupercile, castraveţii şi le amesteci bine. Pentru maioneză folosesc un sos alb […]

Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu orez, stafide si ceapa

Sarmale cu orez, stafide si ceapa Ingrediente: 1-2 căpăţâni de varză dulce 250 g orez 100 g stafide 200 ml ulei 100 g ceapă 2 legături mărar sare bulion   Mod de preparare: Cureţi varza, o opăreşti şi îndepărtezi nervurile. Tai o ceapă mărunt, o căleşti în 100 ml ulei până devine aurie, după care […]

Pilaf cu scoici

Pilaf de post cu gutuie

O reteta gustoasa de pilaf de post cu gutuie din: orez, ceapa, patrunjel, telina, gutuie, gulii, marar, morcov, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cană orez 3 cepe 1 legătură pătrunjel 3 gulii 1 ţelină cu tot cu frunze 1 gutuie 1 morcov 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Alegi orezul […]

Sarmalute de porc cu costita

Sarmale de soia cu ciuperci

Sarmale de soia cu ciuperci Ingrediente: foi de varză de viţă-de-vie de hrean 1 cutie soia granule 1 linguriţă sare 2 ceşti de apă pentru înmuiatul soiei 1 ceaşcă orez 250 g ciuperci 1-1/2 ceaşcă ulei 2 cepe mari date pe râzătoare pătrunjel mărar cimbru sare piper   Mod de preparare: Laşi soia la înmuiat […]

Sarmale de post cu prune uscate

Sarmale de post invelite in frunze de podbal

Faci umplutura de sarmale fie din ciuperci proaspete sau hribi uscaţi, fie din soia. Pui bineînţeles orez, zarzavat călit şi condimente. Frunzele de podbal vor da o savoare deosebită sărmăluţelor, mai ales dacă le vei opări în borş proaspăt, de casă. La învelitul sar­malelor mai poţi folosi frunzele proaspete de tei, care se pregătesc ca […]

Tort de post

Tort de post cu nuci

Tort de post Ingrediente pentru blat: 200 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci arome   Mod de preparare: Se freacă margarina cu zahărul, şi adaugi făină, nuci şi aromele. Iţi iese o cocă din care întinzi cu sucitorul 3 foi, care se coc separat, pe fundul tăvii. Ingrediente pentru cremă: […]

Prajitura de gris cu nuci

Prajitura de post cu vanilie

Prajitura de post Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 1-2 plicuri praf de copt 2 pacheţele vanilie se amestecă 30 de minute cu 19-20 linguri făină   Mod de preparare: Jumătate din com­poziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină, iar în cealaltă jumătate de compoziţie punem 2 linguri […]

Snitel vegetarian din soia

Snitele din soia

Un pachet cu snitele de soia il pui sa fiarba in 0,5 l apa timp de 35 minute. Fierte, scoti snitelele din apa, le clatesti cu apa rece si le lasi sa se scurga. Bati bine 2 oua cu sare si piper si-ti pregatesti pesmetul. Treci soia prin ou si pesmet iar prin oua si […]

Icre de post

Icre de post

Se pun la fiert 300-400 g apa, cand da in clocot se presara in ploaie 100-150 g gris. Se pune pentru culoare 1/2 lingurita de boia dulce si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce se raceste se adauga 100 g ulei, putin cate putin. Se pune ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust. […]

Negresa de post

Negresa de post

Negresa de post Ingrediente: 5 cani cu faina 2 cani cu apa minerala 1 cana ulei 1-1/2 cana zahar pudra 1-1/2 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet 2 linguri cacao 2 pliculete cu zahar vanilat 1 lingura esenta de rom 1 lingura coaja de portocale sau lamaie rasa   Mod […]

Supa de post

Supa de post

Pune la fiert 2-3 cartofi taiati cubulete mari (cu latura de 2 cm), 2-3 morcovi taiati (pe lung in patru si pe lungime din 3 in 3 cm), 1 ceapa curatata, dar intreaga. Adauga si putina sare. Cand zarzavatul e pe jumatate fiert, se pun 2 linguri de condimente. La sfarsit pui fidea si 2-3 […]

Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

O reteta foarte gustoasa de post de mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline, vinete, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 1 kilogram rosii sare piper oregano busuioc 3-4- linguri ulei de masline 2 vinete 3 cepe rosii 4 catei de usturoi   Mod de preparare: […]

Chiftele de post

Chiftele de post

Chiftele de post Ingrediente: o cutie de ciuiperci doi cartofi de mărime potrivită două lin­guri de orez două cepe mici 3 linguri de făină boia o legătură de pătrunjel sare piper şi ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert. Orezul se spală, se curăţă şi […]

Pateu de soia boabe I

Pateu de soia

Pateu de soia din: soia, cartofi, usturoi, oua, ulei, sare. Ingrediente: 500 g soia fiartă 300 g cartofi fierţi 4 căţei de usturoi 3 ouă fierte 3 linguri de ulei un vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Se înmoaie soia de seara în apă călduţă, se schimbă apa şi se fierbe. Se […]

Praz cu masline

Praz cu masline si lamaie

Praz cu masline si lamaie Ingrediente: două legături de praz 130 g măsline o lingură de pastă de bulion 3 felii de lămâie o linguriţă de zahăr ulei sare Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se călesc în uleiul în­cins. Separat se fierb măslinele (du­pă ce au fost […]

Legume cu piure la cuptor

Mancare de prune uscate cu orez

Mancare de prune uscate cu orez din: prune uscate, orez, ceapa, ulei, sare. Poate te itnereseaza si Piept de pui cu prune Ingrediente: 400 g prune uscate o jumătate de cană de orez o ceapă ulei sare   Mod de preparare: Prunele, dacă sunt foarte uscate, se pun de cu seară în apă rece. Ceapa […]

Ardei de post

Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post Ingrediente: 12-15 buc. ardei de mărime potrivită 1,5 kg cartofi 4-5 cepe mari 4-5 roşii mari coapte bine piper după gust 1 linguriţă Vegeta cimbru după gust sare verdeaţă (pătrunjel pentru ornat) 100-150 g ulei   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în […]

Sarmale cu vinete coapte

Sarmale in frunze de sfecla (de post)

Sarmale in frunze de sfecla Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla   Mod de preparare: Se călesc 4-5 cepe mari, 1 păstârnac, 2 morcovi; se adaugă 1 cană orez, 1 cană apă, 1 lingură Biovegetal, bulion, piper. Se […]

Mancare de masline de post

Mancare de masline de post

Mancare de masline de post din: masline, ceapa, rosii, lamaie, ulei. Poate te intereseaza si Mâncare de legume cu măsline Ingrediente: 1/2 kg măsline 1/2 kg ceapă 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3 linguri bulion) 1 lămâie 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă (mâncare mai slabă sau mai grasă)   Mod de preparare: […]

Salata de fasole (de post)

Salata de fasole (de post)

 Salata de fasole (de post) Ingrediente: 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un pastarnac) 1 ceapa rosie 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de luna 1 ardei gras rosu 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat macinat Pentru dresing 2-3 linguri de ulei 1 lingura de otet sare […]

Mancare de cartofi cu naut

Mancare de cartofi

Mancare de cartofi Ingrediente 500 g cartofi noi 1 legătură de ceapă verde 2 cepe 2 ardei graşi Ulei, sare, piper boabe   Mod de preparare Curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe potrivite şi lasă-i câteva minute în ulei, cât să prindă o crustă aurie. Adaugă puţină apă şi lasă-i să se înăbuşe bine. Separat, taie […]

Rosii umplute

Rosii umplute

Rosii umplute Ingrediente: 500 g ardei gras verde 3 fire de usturoi verde 12 roşii cărnoase sare, boia preparare: Pui ardeii la copt pe tablă. Când sunt gata, presari sare pe deasupra şi acoperi vasul cu un şervet, îi laşi aşa 10-15 minute. Se vor curăţa mult mai uşor. Cureti ardeii copţi, îndepărtezi cotorul, seminţele […]