Cornulete de post Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 150 ml ulei 1 cubuleţ drojdie 1 linguriţă rasă de sare 2 linguri zahăr 2-3 cuburi rahat sau marmeladă Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, drojdia sfărâmată, uleiul şi apa. Frămânţi aluatul câteva minute, îl acoperi şi îl laşi să crească o […]
Articole din categoria:Retete De Post
Tocana de legume si ciuperci
Tocana de legume si ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, gogosari, ardei rosu, suc de rosii, orez, piper, foi de vita, sare. Poate te intereseaza si: Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence Tocana de vita cu legume si verdeata Tocana de vanat cu legume in sos de vin rosu si ciocolata Tocana de […]
Praz cu rosii
Praz cu rosii Ingrediente: 800 g praz 1 lamaie 4 linguri suc lamaie 3 linguri apa 450 g rosii 1 lingurita zahar ulei sare piper Mod de preparare: Se taie prazul in bucati de 5 cm. Se pune intr-o cratita impreuna cu lamaia, sucul de lamaie si apa. Se acopera cu hartie pergament si se […]
Salata de soia cu busuioc
Salata de soia cu busuioc Ingrediente: 1 pahar boabe de soia 1 ceapă ulei oţet sare 1/2 linguriţă busuioc uscat Mod de preparare: Boabele de soia le speli şi le pui la înmuiat de seara până dimineaţa, când le fierbi în apa în care au stat, împreună cu puţin ulei şi busuioc. Pui sare […]
Tocanita din cuburi de soia
Tocanita din cuburi de soia Ingrediente: 1/2 pachet cuburi de soia 1-2 cepe tăiate mărunt 2 căţei de usturoi 1 lingură boia de ardei sau pastă de ardei 1 lingură condimente 2 linguri ulei sare frunze de ţelină 1/2 kg cartofi Mod de preparare: Pui într-o cratiţă ceapa, usturoiul, pasta de ardei, condimente, uleiul, […]
Pilaf cu ardei – de post
Pilaf cu ardei – de post Ingrediente: 3-4 ardei graşi (merge şi cu aceia pe care i-ai pus la congelator) 1 cană orez sare piper 2 cepe pătrunjel verde pastă de tomate ulei Mod de preparare: Tai ardeii felii subţiri şi îi pui într-o cratiţă în care ai încins 3-4 linguri ulei. Adaugi pasta […]
Sarmale de post in foi de varza sau foi de vita, hrean, stevie
Sarmale de post in foi de varza sau foi de vita, hrean, stevie Ingrediente: 1 cană orez 3-4 morcovi 3-4 cepe pătrunjel şi mărar o mână fidea zdrobită mărunt 1 lingură de mălai grişat 1 lingură făină albă 1 cartof dat pe răzătoarea mică sare 1 lingură piper boia de ardei dulce 200 ml ulei […]
Sarmale de post cu ciuperci si pasat
Sarmale de post cu ciuperci si pasat Ingrediente: 30 de foi de varză acră 100 g orez 150- 200 g ciuperci uscate (proaspete sau din conservă) 200 g păsat 2 cepe mari 1 gogoşar ro şu sau o lingură pastă de ardei 1 morcov dat pe răzătoarea mare 150 ml ulei sare piper condimente cimbru […]
Ardei umpluti cu orez (de post)
Ardei umpluti de post Ingrediente: ardei orez morcov condimente piper pâine roşii Mod de preparare: Tai pâinea felii, apoi cubuleţe mici, pe care le prăjeşti fără ulei (pe plită sau la cuptor). Razi morcovul, îl amesteci cu orezul, pâinea prăjită cubuleţe,condimentele, piperul şi sarea după gust. Umpli ardeii, iar drept capac le pui fiecăruia […]
Cartofi umpluti cu masline
Cartofi umpluti cu masline Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 3 linguri margarină vegetală 3 linguri măsine piper 1 lingură pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi tai în două şi îi coci la cuptor într-o cratiţă. Ii scobeşti la mijloc, iar miezul îl amesteci cu măslinele fără sâmburi, 2 linguri de […]
Sarmale de post cu ciuperci si cimbru
Sarmale de post cu ciuperci si cimbru Ingrediente: 1 cutie ciuperci (conservă) 1 ceaşcă orez 2 cepe potrivite 1 varză potrivită 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceaşcă ulei 1 lingură borş proaspăt sare şi piper după gust 1 vârf cuţit cimbru tocat mărunt Mod de preparare: Ciupercile le scurgi de apă, le treci […]
Mancarica din soia
Mancarica din soia Ingrediente: 1 pungă de 100 g soia cubuleţe 1 ceapă mijlocie condimente 2 foi de dafin piper 1 linguriţă muştar verdeaţă tocată bulion sau suc de roşii 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Fierbi soia timp de o jumătate de oră în apă cu condimente, după care o scurgi. Separat […]
Cuburi de soia cu sos de rosii
Cuburi de soia cu sos de rosii din: cuburi de soia, ceapa, ulei, suc de rosii, faina, condimente. Poate te intereseaza si: Ciorba cu soia si zeama de varza Salata de soia si fenicul Mancare de soia cu ciuperci Ingrediente: 200 g cuburi de soia 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 200 ml suc […]
Prajitura de post delicioasa
Prajitura de post delicioasa din: zahar, apa mienrala, faina, gem, ulei, coaja de lamaie, esenta de rom, zahar vanilat, stafide, nuci. Ingrediente: 1 cană zahăr 1 cană apă minerală 1,5 kg făină 1 borcan gem (după preferinţă) 3/4 cană ulei 1 plic mic bicarbonat de amoniu stins cu zeamă de lămâie coaja rasă de la […]
Ciulama de praz
Ciulama de praz Toci mărunt 3-4 fire de praz şi le pui la fiert cu o cantitate dublă de apă. Le fierbi bine până devin ca un piure. Le baţi bine, le pasezi şi le adaugi 2 linguri de făină, 1-2 linguri condimente şi completezi cu apă sau zeama rămasă de la fierberea prazului. Amesteci […]
Tocini de post
Tocini de post din: cartofi, mere, bicarbonat, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi curăţaţi, daţi pe răzătoarea mare 3/2 kg mere curăţate, date pe răzătoarea mare 1 vârf cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 2-3 plicuri zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare Mod […]
Galuste de post
Galuste de post Ingrediente: 7 căni apă 1 cană zahăr 1 cană făină albă 1 cană mălai 1 cană gris Mod de preparare: Pui apa cu sare la fiert şi când fierbe torni celelalte ingrediente amestecate dinainte şi învârţi energic, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi să se răcească, după care faci gogoloaie pe […]
Chiftelute de soia
Chiftelute de soia Ingrediente: 1 pachet soia granule 1 ceapă mică tocată foarte fin 2 căţei de usturoi pisaţi bine 3 cartofi potriviţi, fierţi bine 1 felie pâine (numai miezul), înmuiată în apă rece şi apoi stoarsă 3-4 linguri făină albă condimente sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Opăreşti soia cu apă […]
Sarmale cu seminte de dovleac
Sarmale cu seminte de dovleac din: seminte de dovleac, orez, ceapa, buliuon, ulei, sare, condimente, piper, cimbru, patrunjel, varza murata. Poate te intereseaza si Sarmale in frunze de vita cu legume Ingrediente: 1/2 kg seminţe de dovleac fără coajă 1 cană orez 4-5 cepe 2 linguri bulion ulei sare condimente piper cimbru pătrunjel 2 verze […]
Chiftele din ciuperci
Chiftele din ciuperci din: ciuperci, ceapa, faina, praf de copt, sare, piper, cimbru, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 1 ceapă potrivită rasă pe răzătoarea mică 4 linguri făină 1 linguriţă praf de copt sare piper cimbru 1 legătură mărar şi pătrunjel fin tocate ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai […]
Placinta de post cu mere
Placinta de post cu mere Ingrediente: 500 g făină 2 kg mere 50 ml ulei 250 g zahăr 200 g margarină 1 linguriţa scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 vârf cuţit sare Mod de preparare: Faci un aluat din făină, margarină, 150 ml apă, 100 g zahăr şi sare şi îl frămânţi bine. Cureţi […]
Salam de biscuiti de post
Salam de biscuiti de post Ingrediente: 400 g biscuiţi de post 200 g zahăr pudră 100 g miez de nucă cacao 200 g rahat Mod de preparare: Rupi biscuiţii mărunt, iar miezul de nucă îl tai cu cuţitul. Intr-o cratiţă pui rahatul la topit, la foc moale, cu puţină apă, să se dizolve. După […]
Snitele de soia
Snitele de soia Ingrediente: 1 pachet de soia şniţele ulei pentru prăjit aluat de clătite de post din apă minerală, făină şi sare Mod de preparare: Pui soia la fiert în 2 l apă şi o linguriţă de condimente. Din momentul în care a început să clocotească o laşi să mai fiarbă 30-40 […]
Chiftelute de opintici
Chiftelute de opintici Poate te intereseaza si: Chiftele de post Chiftele de naut cu usturoi Chiftele de legume Ingrediente: 1/2 kg de opintici opăriţi şi daţi prin maşina de tocat carne 2-3 căţei de usturoi pisaţi mărunt 1 felie de pâine înmuiată în apă şi stoarsă, dată tot pe maşină împreună cu câteva fire […]
Placinta cu praz si soia
Placinta cu praz si soia din: foi de placinta, soia granule, apa, sare, ceapa, praz, ciuperci, ulei, pesmet, ardei, sos bechamel. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1/2 pachet soia granule 1-1/2 ceaşcă apă pentru înmuiat soia 1/2 linguriţă sare 1 ceapă mare rasă pe răzătoarea mică 1 fir de praz tocat foarte fin 250 […]
Salata de boeuf de post
Salata de boeuf de post Ingrediente: în funcţie de cantitatea dorită, fierbi cartofi, morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină, castraveţi acri, 1 lămâie. în loc de carne poţi folosi cu succes ciuperci pe care le fierbi, în prealabil. Mod de preparare: Tai cubuleţe toate legumele, ciupercile, castraveţii şi le amesteci bine. Pentru maioneză folosesc un sos alb […]
Sarmale cu orez, stafide si ceapa
Sarmale cu orez, stafide si ceapa Ingrediente: 1-2 căpăţâni de varză dulce 250 g orez 100 g stafide 200 ml ulei 100 g ceapă 2 legături mărar sare bulion Mod de preparare: Cureţi varza, o opăreşti şi îndepărtezi nervurile. Tai o ceapă mărunt, o căleşti în 100 ml ulei până devine aurie, după care […]
Pilaf de post cu gutuie
O reteta gustoasa de pilaf de post cu gutuie din: orez, ceapa, patrunjel, telina, gutuie, gulii, marar, morcov, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cană orez 3 cepe 1 legătură pătrunjel 3 gulii 1 ţelină cu tot cu frunze 1 gutuie 1 morcov 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare: Alegi orezul […]
Sarmale de soia cu ciuperci
Sarmale de soia cu ciuperci Ingrediente: foi de varză de viţă-de-vie de hrean 1 cutie soia granule 1 linguriţă sare 2 ceşti de apă pentru înmuiatul soiei 1 ceaşcă orez 250 g ciuperci 1-1/2 ceaşcă ulei 2 cepe mari date pe râzătoare pătrunjel mărar cimbru sare piper Mod de preparare: Laşi soia la înmuiat […]
Sarmale de post invelite in frunze de podbal
Faci umplutura de sarmale fie din ciuperci proaspete sau hribi uscaţi, fie din soia. Pui bineînţeles orez, zarzavat călit şi condimente. Frunzele de podbal vor da o savoare deosebită sărmăluţelor, mai ales dacă le vei opări în borş proaspăt, de casă. La învelitul sarmalelor mai poţi folosi frunzele proaspete de tei, care se pregătesc ca […]
Tort de post cu nuci
Tort de post Ingrediente pentru blat: 200 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci arome Mod de preparare: Se freacă margarina cu zahărul, şi adaugi făină, nuci şi aromele. Iţi iese o cocă din care întinzi cu sucitorul 3 foi, care se coc separat, pe fundul tăvii. Ingrediente pentru cremă: […]
Prajitura de post cu vanilie
Prajitura de post Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 1-2 plicuri praf de copt 2 pacheţele vanilie se amestecă 30 de minute cu 19-20 linguri făină Mod de preparare: Jumătate din compoziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină, iar în cealaltă jumătate de compoziţie punem 2 linguri […]