Sarmale cu orez si legume

O reteta de sarmale cu orez si legume din: ceapa, telina, orez, cartofi, ulei, ciuperci, oua, patrunjel, morcovi, sare, piper, suc de rosii, condimente, cimbru si varza. Ingrediente: 5-6 cepe mari 1 telina mica 500 g orez 3 cartofi 100 ml ulei 100 g nuci macinte sau ciuperci 4 oua 1 legatura patrunjel 2 morcovi […]

Pizza cu ardei gras şi măsline

Retete de post: Pizza cu ardei gras şi măsline

O reteta de pizza cu ardei gras si masline din: faina, ulei, apa, drojdie de bere, zahar, ulei, ardei grasi, rosii, usturoi, masline, patrunjel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 1 lingura ulei sau 30 g margarină 200 ml apă 25 g drojdie de bere 1 lingurita zahăr sare ulei pentru […]

Varza noua cu corcoduse

O reteta de varza noua cu corcoduse din: varza, bulion, ceapa verde, orez, ulei, corcoduse, marar verde, piper si condimente. Ingrediente: 2 verzi mici 2 linguri de bulion 1 ceapa verde 1 cescuta de orez 1 paharel cu ulei 1 pahar cu corcoduse verzi 2 legaturi de marar verde piper 2 lingurite condimente   Mod […]

Retete de post: Ardei umpluţi cu orez

O reteta de ardei umpluti cu orez din: ardei grasi, orez, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi (rosu+galben) 125 g orez (1/2 cana) 1 ceapa patrunjel sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert cu 1 1/2 căni cu apă. între timp, taie ceapa şi căleşte-o două minute, până ce […]

Supă de soia

O reteta de supa de soia din: boabe de soia, germeni de soia, lapte de soia, supa de pasare, lapte de cocos, tofu, rosii, ghimbir, ceapa, usturoi, curry, ulei de masline, frunze de coriandru, busuioc si frunze de menta. Ingrediente: 100 g de boabe de soia germeni de soia 500 ml lapte de soia 250 […]

Retete de post: Cartofi copti

O reteta de cartofi copti din: cartofi, margarina, marar, sare, salata verde, ardei, castraveti, rosii, sare, piper, ulei de masline si otet. Ingrediente: un kg cartofi 150 g margarina o legatura marar sare pentru salata: o salata verde 2 ardei 3-4 cstraveti 3-4 rosii sare piper 2-3 lingurite ulei de masline o lingurita otet aromatic […]

Mancare de vinete cu usturoi si ardei

Retete de post: Mancare de vinete

O reteta de mancare de vinete din: vinete, ceapa rosie, sare, piper, pulpa de rosii, ulei de masline si coriandru verde. Ingrediente: 4-5 vinete medii 2 cepe rosii sare piper boabe si macinat 300 g pulpa de rosii 2-3 linguri ulei de masline 2-3 fire coriandru verde   Mod de preparare: Se spală şi se […]

Retete de post: Borş de păstăi verzi

O reteta de bors de pastai verzi din: fasole, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4 fire leuștean […]

Ghiveci calugaresc

Retete culinare: Ghiveci calugaresc

O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru macinat […]

Bulgur cu legume si creveti

Retete de post: Salată de grau bulgur cu stafide şi fistic

O reteta de salata de grau bulgur cu stafide si fistic din: bulgur, stafide, morcovi, spanac, fistic, coaja de lamaie, otet din vin rosu si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 200g de bulgur 75g de stafide 3 morcovi, daţi pe răzătoare 150g de spanac, tocat grosier 100g de fistic prăjit, tocat grosier coaja rasă de […]

Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

O reteta de fasole alba cu ceapa coapte din: ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, frunze de rozmarin, rosii cherry, fasole alba, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 cepe roşii medii ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 15g frunze de rozmarin, tocate 300g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi 2 x 400g […]

Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

O reteta de ghiveci de vara din: ceapa, ceapa verde, vanata, dovlecei, cartofi noi, boabe de piper negru, sare, ulei, morcovi, bulion, mazare verde, patrunjel verde si marar verde. Inrgediente: 2 cepe potrivite 1 legatura de ceapa verde 1 vanata 2 dovlecei 1 kg cartofi noi 10 boabe de piper negru sare ulei 4-5 morcovi […]

Paine cu masline

Retete de post: Paine cu masline

O reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie, zahar, ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline verzi sau negre (fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2 cani cu apa calda drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu drojdie uscata 1 lingura cu […]

Salată caldă de legume

Retete de post: Salată caldă de legume

O reteta de salata calda de legume din: ardei, mazare, ceapa rosie, morcovi, ulei, apa, sare, piper, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazare 2 cepe rosii 2 morcovi 3 linguri cu ulei 140 ml apa sare piper rozmarin patrunjel   Mod de preparare: Taie în […]

Cuşcuş

Cuşcuş

Cuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se freacă […]

Salata de dovlecei cu cimbru

Retete de post: Salată de dovlecei

O reteta de salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa rosie, rosii uscate, busuioc, telina verde, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei zucchini 1 ceapa rosie 50 g rosii uscate 2-3 fire de busuioc 1 fir telina verde 1-2 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie […]

Bame in sos de mustar

Retete de post: Bame sarbesti

O reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii, faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg bame 1 lingura otet 100 ml ulei 2 cepe 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii 1 lingurita faina 1 lamaie 1 lingurita zahar sare 1 legatura patrunjel verde   Mod […]

Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

O reteta de saramulte in foi de vita din: orez, foi de vita, ulei de masline, ceapa, marar, ceapa verde, menta, sare, piper si apa. Ingrediente: 130 g orez cu bob rotund 20 g foi de vita din saramura 100 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 fire marar 1 fir ceapa verde tocata […]

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahinidin: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau fast-fooduri. Pentru a obţine consistenţa […]

Bame cu cartofi

Bame cu cartofi

O reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4 catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata de […]

Orez cu sofran

Reteta zilei: Orez cu sofran

Orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare.     Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă de sare […]

Falafel cu cuscus

Falafel cu cuscus

Falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac, branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din […]

Orez cu parmezan si ardei iute

Retete de post: Orez cu ardei si mazare

O reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare, ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1 lingurita mustar […]

Conopidă picantă

Retete de post: Conopidă picantă

O reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Conopida şi […]

Salata cu crutoane

Retete de post: Salata cu crutoane

O reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel. Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de susan 200 g paine neagra (veche […]

Supa de praz si cartofi

Retete de post: Supa de praz si cartofi

O reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare. Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin 1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani supa de legume sare   Mod de preparare: Fa […]

Mancare cu fasole

Retete de post: Mancare cu fasole

O reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie, ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350 gr rosii cherry 1 ceapa 2 catei de usturoi […]

Chiftele de cartofi

Retete de post: Chiftele de cartofi

O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina, ulei, sare si piper. Ingediente: 500 gr cartofi 1 lingura marar 1 lingura patrunjel faina ulei sare si piper   Mod de preparare: Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa. […]

Bruschette cu rosii, busuioc si ceapa

Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapa

O reteta de bruschette cu rosii, busuioc si ceapa din: paine, rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 paine 2 rosii mari, coapte, tari 1 ceapa verde ½ lingurita usturoi tocat 2 lingurite busuioc proaspat ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Taie marunt rosiile si […]

Dovlecei la cuptor

Retete de post: Dovlecei cu usturoi

O reteta de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 3 dovlecei potriviţi ca mărime 2 căţei de usturoi o lingură cu ulei de măsline sare   Mod de preparare: Taie dovleceii în felii subţiri şi presară sare după gust. Prăjeşte-i într-o tigaie din teflon, cu două linguri de ulei […]

Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

O reteta de pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cană de orez integral cu bob lung o legătură de ceapă verde o cană de ciuperci feliate sau o conservă 4 roşii decojite sare şi piper, după gust o […]

Supa de mazare

Reţete de post: Supă-cremă de mazăre

O reteta de supa crema de mazare din: apa, mazare, salata verde, spanac, ulei si sare. Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre proaspătă sau congelată 1 salată verde o mână de spanac o lingură cu ulei sare după gust   Mod de preparare: Într-o oală cu apă se fierb mazărea şi câteva frunze de […]