Sarmale cu fasole alba

Retete de post: Sarmale cu fasole alba

Sarmale cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 varza murata  1 ardei 1 ceapa 2 morcovi 100 g orez 1 cana suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1 ramura cimbru 1 […]

Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean

Borş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean 2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa, […]

Retete de post: Tagliatele cu ciuperci

Tagliatele cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7 catei de usturoi piper negru macinat sare   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă clocotită cu o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor de […]

Retete de post: Ghiveci gustos de legume

Retete de post: Ghiveci gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi, castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar, patrunjel si apa. Ingrediente:  500 g cartofi 100 g ceapa 100 g mazare 100 g fasole verde 500 g morcovi 1 castravete murat 1 mar rosu 100 ml suc de […]

Retete de post: Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare, piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai mici 350 g orez cu bobul lung 3 cepe 300 g ciuperci o legatura marar sare piper negru macinat si boabe un litru suc de rosii 30 ml […]

Praz cu masline (varianta)

Praz cu masline (varianta) din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii si lamai. Ingrediente: 5-6 fire praz 350 g masline negre 3-4 linguri ulei sare piper negru macinat si boabe o legatura patrunjel 6 rosii 2-3 lamai     Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, se stropeşte cu zeamă de lămâie […]

Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi

Ciorba savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente:  6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4 rosii un litru bors leustean 2-3 morcovi  lingurita ulei de floarea soarelui sare piper negru macinat   Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun […]

retete

Retete de post: Burritos cu legume

Burritos cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei. Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite sortimente 8 cartofi sare cimbru piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 4-5 catei usturoi 2 lingurite otet balsamic 200 g branza tofu ulei […]

Pasta dulce cu telina morcov si mere

Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere

Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri miere 1/2 lingurita chimen macinat   Mod de preparare: Curăţaţi legumele şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi […]

Pasta de cartofi cu masline si verdeata

Retete de post: Pasta de masline cu telina

Pasta de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura pesmet obtinut din fulgi de cereale […]

Pasta din nuci, alune si ceapa

Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă

Pastă din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de padure 1 lamaie 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri 2 cepe rosii 1 lingurita hrean ras   Mod de preparare: Puneţi cu o seară […]

Tocană cu soia şi fasole verde

O reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si marar. Ingrediente: o punga de soia cuburi 400 g fasole verde 500 g rosii 2 ardei grasi o ceapa sare piper ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel […]

Retete de post: Gălbiori cu praz

O reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute, ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 3 fire de praz 500 g bureţi gălbiori 2 ardei iuți 8 linguri de ulei 60 g unt 125 ml supă de legume 2 linguri de oţet balsamic sare piper zahăr […]

Gasca salbatica la cuptor

Retete de post: Parjoale de post

Parjoale de post din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, ulei, pesmet, faina, marar si condimente. Ingrediente: 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi 160 ml ulei 100 g pesmet 100 g faina 1 legatura marar condimente   Mod de preparare: Căliţi în ulei 1 ceapă tocată mărunt. Fierbeţi […]

Retete de post: Orez cu legume si caju

Orez cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei, ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei. Ingrediente: 250 g orez cu bobul subtire 200 g caju prajit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucsoara piper alb si negru macinat sos de soia […]

Falafel cu sfeclă

O reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa, chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii, sfecla rosie si frunze de sfecla. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și […]

Retete de post: Chiftele din ceapa cu sos de rosii

Chiftele din ceapa cu sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, faina, bicarbonat, pesmet, marar, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceapa 400 ml sos de rosii 100 g faina 1/2 lingurita bicarbonat 2 linguri pesmet 1 lingura marar verde tocat marunt 1 lingura seminte de chimen […]

Retete de post: Piure de linte cu castraveti acri

O reteta simpla de Piure de linte cu castraveti acri din: linte rosie, castraveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri mai mari 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   […]

Ghiveci calugaresc cu vin

Retete de post: Ghiveci de legume

O reteta savuroasa de Ghiveci de legume din: porumb, mazare, pulpa de rosii, fasole verde, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcov, broccoli, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu porumb dulce 1 cutie cu mazare fina 1 cutie cu pulpa de rosii 1 mana de fasole verde 2 cartofi 2 ardei grasi rosii 1 ceapa […]

Pilaf de orez cu legume

Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde

Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cana de orez integral cu bob lung o legatura de ceapa verde o cana de ciuperci feliate sau o conserva 4 rosii decojite sare si piper, dupa gust o lingura de ulei […]

Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida

O reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii, varza si smantana.   Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida, […]

Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare

O reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare, morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g mazare 2 morcovi 3 cartofi 1 telina mica (cu tot cu frunze) 1 ardei gras 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei […]

Retete de post: Chec de dovleac cu stafide

O reteta de chec de dovleac cu stafide din: oua, ulei, zahar, faina, dovleac, praf de copt, esenta de vanilie, scortisoara si stafide. Ingrediente: 4 oua 100 ml ulei 150 g zahar 200 g faina 1 1/2 cani cu dovleac 1 plic cu praf de copt 1 lingurita cu esenta de vanilie 1/2 lingurita cu […]

retete

Ardei umplut cu cartofi

Ardei umplut cu cartofi din: ardei rgas, cartofi, bulion, ceapa si condimente.   Ingrediente: 10 teci ardei gras 10 cartofi de marimea tecilor 5 linguri bulion sau 5 rosii 2 cepe condimente   Mod de preparare: Cureţi ardeii, dar nu arunci cotoarele, pe care le poţi folosi pe post de capac. Laşi ardeii la scurs. […]

Retete de post: Ciorba de praz cu bors

Ciorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov 2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml bors 2-3 catei usturoi 2 lingurite […]

Retete de post: Salata de dovlecei

Salata de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei, marar, pesmet, otet balsamic, sare si piper alb. Ingrediente:  4 dovlecei 5-6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura marar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri otet balsamic sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite […]

Retete de post: Tartine cu sos de rosii

O reteta de tartine cu sos de rosii din: chifle, masline, cascaval de post, piure de rosii, ardei, sare, piper, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4 chifle 100 g masline fara samburi 200 g cascaval de post 100 g piure de rosii un ardei verde un ardei galben un ardei rosu sare piper cimbru […]

Mancare de praz

Mancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 5 morcovi 1 telina 1 ceapa 1 kg rosii 1 frunza de dafin 1/2 lingurita scortisoara 500 ml otet de mere 150 ml ulei de masline sare piper   […]

Retete de post: Paste cu sos de roşii şi măsline

O reteta de paste cu sos de rosii si masline din: paste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, vin alb, masline, oregano, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii 100 ml vin alb 150 g măsline negre 1/2 […]

Retete de post: Sărmăluţe de post

Sarmalute de post din: varza murata, ceapa, ulei, orez, ciuperci, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, boabe de piper, patrunjel verde si marar. Ingrediente: 1 varză murată 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ceasca orez 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 100-150 ml suc de roşii sare piper 10-15 boabe de […]

Retete de post: Supă de ciuperci

O reteta de supa de ciuperci din: ciuperci, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, praz, ulei, rosii, orez, usturoi, sare, piper, patrunjel si telina verde. Ingrediente: 400 g ciuperci 2-3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de praz 2 linguri ulei 200 ml roşii decojite în suc de roşii 1 lingura orez 1 căţel […]

Retete de post: Borş de păstăi verzi

O reteta de bors de pastai verzi din: fasole verde, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4 fire […]