Taitei cu pesto de migdale

Taitei picanti

Taitei picanti din: faina, margarina, apa, sare, taitei, varza murata, ceapa, ulei, bulion, piper. Ingrediente: 1/4 kg faină 100 g margarină apă sare – pentru tăiţei 200 g tăiţei 1/2 varză murată 1 ceapă 1 ceaşcă de ulei 1 lingură cu bulion de roşii sare piper măcinat   Mod de preparare: Cemeţi faina într-un castron […]

Varza cu smantana cu rozmarin

Budinca de varza cu tocatura de soia

Budinca de varza cu tocatura de soia din: varza murata, ceapa, ulei, granule de soia, morcovi, ardei iute, bulion, sare, cimbru. Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 1 pahar cu ulei 200 g granule de soia 2 morcovi 1 tardei iute tocat 2-3 linguri cu bulion de roşii sare cimbru   Mod de preparare: Spălaţi […]

Chiftele de soia si legume

Chiftele de soia si legume

Chiftele de soia si legume din: soia granule, cartofi, morcovi, telina, verdeata, faina, paina, pesmet, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 100 grame de soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 telină verdeaţă tocată 1 lingură cu faină sau 2 felii de pâine 3 linguri cu pesmet 1 ceaşcă mare cu ulei sare piper măcinat sau […]

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb din: fasole, morcovi, pastarnac, usturoi, ceapa, telina, sare, ceapa, ulei, bulion, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe albă sau pestriţă 2 morcovi 1 păstâmac usturoi 1 ceapă 1 ţelină sare 2 cepe 4 linguri cu ulei 2 linguri cu bulion sare   Mod de preparare: Alegeţi […]

Musaca cu legume si mozzarella

Musaca de cartofi cu soia granule

Musaca de cartofi cu soia granule din: cartofi, ulei, suc de rosii, menta, sare, soia granule, ceapa. Ingrediente: 1 kg de cartofi 6 linguri cu ulei 1 cană cu suc de roşii mentă sare 100g de soia granule 1 ceapă mare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi cartofii, îi fierbeţi în apă caldă cu […]

Bors rapid cu fasole

Spuma de fasole boabe

Spuma de fasole boabe din: fasole alba, ulei, ceapa, gogosar murat, pastarnac, morcov, masline, sare, piper. Ingrediente: 1/4 kg fasole albă 4 linguri cu ulei 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 păstârnac 1 morcov 10 măsline sare piper   Mod de preparare: Spălaţi fasolea, o acoperiţi cu apă rece, daţi în câteva clocote şi aruncaţi […]

Sote de ciuperci cu rucola

Ciuperci a la grecque

Ciuperci a la grecque din: ciuperci, lamaie, sare, marar, patrunjel, piper, ulei. Ingrediente: 10-14 ciuperci cu pălăria mare 1 lămâie sare mărar şi pătrunjel tocate piper măcinat 1 ceaşcă mijlocie cu ulei sau 2 linguri de unt   Mod de preparare: Tăiaţi partea care a stat în pământ şi desprindeţi picioruşele ciupercilor. Spălaţi cu atenţie […]

Retete de post: Praz cu masline si bulion

Mancare de post: Praz cu masline

Praz cu masline din: praz, masline, sare, bulion, zahar, ulei, lamaie, verdeata. Ingrediente: 1 kg praz 300g măsline sare 2 linguri cu bulion 2 linguri cu zahăr 2 cepe 1/2 ceaşcă mare cu ulei 1/4 lămâie, verdeaţă tocată   Mod de preparare: Spălaţi măslinele, le fierbeţi şi scoateţi sâmburii. Prazul se curăţă de foile weştede, […]

Chiftele din legume

Chiftele de legume cu tocatura de soia

Chiftele de legume cu tocatura de soia din: cartofi, soia, paine,morcov, bulion, verdeata, sare, piper, ulei, pesmet. Ingrediente: 3 cartofi fierţi 100 g tocătură de soia 1 felie de pâine veche 1 morcov crud 2 linguri cu bulion de roşii verdeaţă tocată congelată sare piper măcinat 1 cană cu ulei 2-3 linguri cu pesmet   […]

Sarmale de post cu varza

Sarmale de post cu varza

Sarmale de post cu varza din: varza, orez, untdelemn, rosii, untdelemn, ceapa, stafide, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varză 200 g orez 200 ml untdelemn 500 g roşii 200 g untdelemn o ceapă mare 100 g stafide 100 ml bulion de roşii sare piper   Mod de preparare: In untdelemnul bine încins, se pune […]

Sarmale de post cu varza si stafide

Sarmale de post cu varza si stafide

Sarmale de post cu varza si stafide din: varza, orez, untdelemn, rosii, ceapa, stafide, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varză 200 g orez 200 ml untdelemn 500g roşii 200 g untdelemn o ceapă mare 100 g stafide 100 ml bulion de roşii sare piper   Mod de preparare: In untdelemnul bine încins, se pune […]

Mancare de marar verde

Mancare de marar verde

Mancare de marar verde din: marar crud, ceapa, bulion, ulei, sare, usturoi verde. Ingrediente: 2 castroane mărar crud (cam 20-30 legături) 2 cepe 2 linguri bulion (sau 4 roşii) 2 linguri ulei sare opţional: usturoi verde   Mod de preparare: Intr-o cratită de 2-3 I se pune la prăjit ceapa tocată în puţin ulei. Când […]

Sarmale cu ciolan fierte in vin

Sarmale de varza cu orez si ciuperci

Sarmale de varza cu orez si ciuperci din: varza, ceapa, orez, verdeata, bulion, ulei, ciuperci, sare. Ingrediente: 1 varză (crudă sau acră) 2 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 1 lingură bulion 4-5 linguri ulei 4 linguri ciuperci tocate sare   Mod de preparare: Varza acră se spală în prealabil şi se foloseşte ca atare. […]

Varza rosie cu portocale si nuci

Varza rosie fiarta cu vin

Varza rosie fiarta cu vin din: varza rosie, vin rosu sec, ulei, faina, piper, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 kg varză roşie 2 cepe 1 pahar vin roşu sec 2 linguri ulei 1/2 lingură făină piper sare opţional: mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară)   Mod de preparare: Varza roşie se taie în fâşii cât mai […]

Tocană de cartofi cu gogoşari

Tocanita de cartofi (reteta de post)

Tocanita de cartofi din: cartofi, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2 linguri ulei 2 linguri bulion piper boabe foi de dafin sare eventual: verdeaţă tocată   Mod de preparare: Intr-o cratiţă mai mare (2-3 litri) se pune uleiul şi apoi, când s-a înfierbântat, se adaugă ceapa tocată. […]

Supa de post cu orez

Supa de post cu orez

Supa de post cu orez din: ceapa, telina, nap, morcovi, praz, varza, orez, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 ceapă mai mare 1 rădăcină de telină sau frunze de telină 1 nap doi morcovi 1-2 bucăţi de praz 1/2 varză 1 lingură plină de orez 2-3 linguri ulei piper şi sare, după gust   Mod de preparare: […]

Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu orez si ciuperci

Sarmale cu orez si ciuperci din: varza, ulei, ceapa, orez, marar, cimbru, ciuperci, bulion, sare, piper, bors. Ingrediente: 15-20 frunze de varză dulce 2 linguri ulei 1 ceapă 200 g orez 1 lingură mărar, tocat 1 linguriţă cimbru 200 g ciuperci 2 linguri bulion sare piper borş 1/2 varză, pentru tocat   Mod de preparare: […]

Ardei umpluti cu tofu

Reteta clasica: Ardei umpluti

Ardei umpluti din: ardei, rosii, orez, untdelemn, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 12 ardei 6-7 roşii mari pentru sos un pahar orez un pahar untdelemn 5 linguri verdeaţă o lin­guriţă piper 8 cepe sare după gust   Mod de preparare: Se spală ardeii, se taie căpăcelul, li se scot seminţele şi se umplu cu următoarea compoziţie: […]

Ciorbă de primăvara din carne de porc

Ciorba de post cu cartofi

Ciorba de post cu cartofi din: cartofi, rosii, ardei, ceapa, ulei, maghiran, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 3 roşii 1 felie ardei sau 1 lingură paştă de ardei 1 ceapă puţin ulei sare piper maghiran zeamă de lămâie sau zeamă de varză acră   Mod de preparare: Se înăbuşe ceapa mărunţită […]

Paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: paste, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 300 g paste fară ouă 400 g conservă de roşii mărunţite sau întregi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi sare zahăr busuioc puţin ulei   Mod de preparare: Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]

Placinta_de_post_cu_cartofi

Placinta de post cu cartofi

Placinta de post cu cartofi din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare. Ingrediente: 250 g faină 25 g drojdie apă 120 ml apă călduţă 3-4 linguri ulei 5 cartofi de mărime medie sare   Mod de preparare: Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apa […]

Taietei cu mac

Taietei cu mac si miere

Taietei cu mac si miere din: taietei, mac, miere, ulei, sare. Ingrediente: 250 g tăieţei laţi de post 100 g mac măcinat miere ulei sare   Mod de preparare: Tăieţeii se fierb în apă cu sare după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se strecoară şi se amestecă cu 1-2 linguri de ulei. Se împart pe […]

Ciorba_de_post_cu_legume

Ciorba de post cu legume

Ciorba de post cu legume din: cartofi, morcovi, ceapa, gogosar, gulie, orez, prune, ulei, sare, patrunjel, piper, otet. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 gulie 2-3 linguri orez 1 pumn de prune uscate ulei sare piper frunze de pătrunjel verde otet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Reteta maioneza de post din pufuleti

Reteta maioneza de post din pufuleti din: pufuleti, ulei, mustar, lamaie. Ingrediente: jumătate de pungă de pufuleti cu sare 150 ml ulei o lingură de muştar zeamă de lămâie     Mod de preparare: Foloseşte jumătate de pungă de pufuleti cu sare, 150 ml ulei şi o lingură de muştar. Pune pufuleţii într-o sită mare […]

Hummus cu legume

Hummus cu susan

Hummus cu susan din: naut, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o conservă mică năut fiert 2 căţei usturoi 2 linguri pastă de susan sucul unei jumătăţi de lămâie 1/2 legătura pătrunjel ulei de măsline chimen şi boia pentru servit sare   Mod de preparare: Se trec boabele […]

Sarmalute de post in foi de vita

Sarmalute de post in foi de vita

Sarmalute de post in foi de vita din: ceapa, orez, ulei, menta, marar, lamaie, sare, piper, iaurt. Ingrediente: 20 foi de viţă (plus 4-5 foi) 1 ceapă 2 legături de ceapă verde 200 g orez cu bob rotund 100 ml ulei de măsline 15 g mentă proaspătă 1 legătură de mărar 1 lămâie sare piper […]

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru din: naut, ceapa, dovlecel, morcov, faina, pesmet, condimente, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut fiert 1 ceapă albă 1 dovlecel 1 morcov 50 g făină de năut 3-4 linguri de pesmet 1 linguriţă de condimente în amestec (chimen, coriandru) sare piper   Mod de preparare: Pune la blender […]

Frigarui cu cartofi

Frigarui cu cartofi

Frigarui cu cartofi din: cartofi, usturoi, ceapa, ardei, rozmarin, hasmatuchi, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi noi apă cu sare ceapa lamaie ulei piper ardei usturoi rozmarin hasmatuchi   Mod de preparare: Se fierb 800 g cartofi noi în apă cu sare circa 12 minute. Se scurg şi se trec prin apă rece. Se ung cu […]

Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, morcovi, pastai, cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 3 dovlecei 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii mari 2 morcovi câteva păstăi de fasole cimbru rozmarin 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei sare piper   Mod […]

Chiftele aromate din fasole

Chiftele din fasole cu usturoi

Chiftele din fasole cu usturoi din: fasole, pesmet, cartof, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe (roşie sau pestriţă) 4 linguri de pesmet 1 cartof 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 linguriţă de usturoi praf 3 linguri de făină 3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Humus cu lipie

Humus – reteta de post

Humus din: naut, pasta de susan, lamaie, usturoi, ulei, sare, biscuiti de tarate. Ingrediente: o conservă mare năut gata fiert 2-3 linguri pastă de susan sucul de la o jumătate de lămâie un căţel usturoi ulei sare Pentru servit: biscuiţi de tărâţe   Mod de preparare: 1. Năutul se puneîntr-o strecurătoare, se trece sub un […]

Mancare_de_orez_cu_masline

Mancare de orez cu masline

Mancare de orez cu masline din: orez, morcovi, zeama de lamaie, masline, ciuperci, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 50 g orez 2 morcovi mari zeama de la 1 lămâie 100 g măsline negre, fără sâmburi 1 cutie ciuperci sau 100 g ciuperci fierte ulei de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Fierbi separat […]