Retete de post: Zacuscă rapidă

Printeaza

Zacuscă rapidă din: ardei capia, ardei iute, bulion, rosii, ceapa, nuca, piper, sare si ulei.

Ingrediente:Zacusca_rapidapost, zacusca rapida,

  • 1 kg ardei capia sau gogosari
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • 2 morcovi rasi
  • 2-3 linguri cu bulion
  • 1 cutie cu rosii tocate in bulion
  • 6 cepe
  • 150 g nuca
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Coace ardeii capia, curăţă-i, spală-i şi toa- că-i mărunt. Taie ceapa mărunt şi pune-o la înăbuşit cu morcovul ras, un praf de sare şi unul de piper. Când s-a înmuiat cea­pa, pune bulionul şi căleşte-l 2-3 minute. Adaugă ardeii tocaţi. Lasă zece minute pe foc, amestecând din când în când.

Adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi roşiile în bulion şi lasă să scadă, amestecând din când în când. Pune nucile măcinate mai mare şi potriveşte de sare. Serveşte fierbin­te sau rece, cu pâine prăjită, biscuiţi sau pesmeţi.

Zacuscă rapidă

Zacusca_rapida

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.