Retete de post: Vinete umplute cu anghinare

Printeaza

Vinete umplute cu anghinare  din: vinete, sare, anghinare, oregano, boabe de piper, chimen, ceapa, usturoi, ulei si suc de lamaie.

Ingrediente:Vinete_umplute

  • 4 vinete
  • sare
  • 200 g funduri de anghinare (conservă)
  • 400 g roșii cherry
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță boabe de piper
  • 1/2 linguriță chimen
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăță vinetele, se spală și se taie în două pe lung. Se crestează pe suprafața tăiată la intervale de 2 cm; se să­rea­ză și se lasă să se pătrun­dă 15 min.

Fundurile de anghinare se taie cuburi. Se pisează împre­ună oregano, boabe de piper și chimen.

Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se șterg vinetele, se desprinde pulpa și se taie cuburi.

Se călesc în 2 linguri de ulei ceapa și ustu­­­roiul tocate. Se adaugă vinete și mirodenii și se călesc 2-3 min.

Se adaugă roșii cherry, anghi­nare, sare și suc de lămâie.

Vinetele se ung cu ulei și se așază într-o formă de sufleu; se coc la cuptor 30 min.

Vinete umplute cu anghinare

Vinete_umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.