Retete de post: Tort de post I

Printeaza

Tort de post

Ingrediente:Tort de post

  • 1 kg frişcă Hulala
  • 2 căni de zahăr
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • 2 mandarine
  • 100 g stafide
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 cană de suc de portocale
  • 5 plicuri de gelatină Dr. Oetker
  • 50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate
  • 2 kiwi

 

Mod de preparare:

Frişca se bate la mixer, cu zahărul si vanilia, până se întăreşte, apoi luăm din frişca bătută o treime pentru ornat. Gelatina o punem la înmuiat în zeama de la compot şi cu sucul.

După ce s-a umflat, o încălzim pe Bain-Marie până devine lichidă. În frişca bătută, punem gelatina caldă câte puţin şi amestecăm bine până se încorporează toată, apoi punem fructele stropite cu coniac.

Pregătim forma tapetată cu nylon şi portocale peste care punem compoziţia la întărit. După două ore, o răsturnăm pe platou şi ornăm cu frişca oprităşi kiwi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.