Retete de post: Tocanita de ciuperci

Printeaza

O reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru.

Ingrediente:Tocanita_de_ciuperci

  • 1kg de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 rosii oparite
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • vin rosu sec -100 ml
  • o jumatate de lingurita de cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Spalam ciupercile si le curatam de primul strat de pielita. Le rupem coditele si le taiem marunt, iar palarioarele le taiem cat mai subtire. Ceapa si ardeiul le tocam in cubulete mici.

Usturoiul il curatam si il zdrobim. Le rumenim in ulei si le stingem cu vin. Adaugam ciupercile, rosiile oparite si decojite, sarea si piperul.

Turnam apa cat sa acopere ciupercile si acoperim vasul. Le lasam la foc mic 25 minute.

La final adaugam patrunjelul verde tocat. Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliga.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. wow, arata delicios. felicitari pentru articol.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.