Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt

Printeaza

Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt

Ingrediente:Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt

  • 4-5 cepe
  • 6-7 cartofi potriviţi
  • 4-5 ardei copţi (de la congelator)
  • ulei pentru călit
  • 1 foaie dafin
  • 1 linguriţă condiment tip Maggi
  • 1-2 boabe piper
  • pătrunjel verde
  • 1 lingură bulion

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tocată mărunt până devine aurie, torni peste ea o cană de apă, laşi să dea în 1-2 clocote, după aceea adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi ardeii tăiaţi bucăţi potrivit de mari.

Laşi să fiarbă şi când este aproape gata adaugi bulionul cu piperul boabe, foaia de dafin şi condimentul.

După ce dai în 1-2 clocote, tragi cratiţa de pe foc. Când tocăniţa s-a răcorit toci pătrunjelul mărunt şi-l adaugi în mâncare (numai dacă o serveşti imediat).

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.