Reţete de post: Sos de cartofi

Printeaza

Sos de cartofi

Ingrediente:Sos de cartofi

  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 1 linguriţă boia dulce de ardei
  • 2 linguri făină
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • condi­ment tip Vegeta după gust
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe, boiaua de ardei şi le căleşti puţin. Adaugi apoi făina, foile de cbfin, sarea şi condimentul. Amesteci bine, adaugi şi o cană de apă şi laşi să fiar­bă.

Ai grijă să amesteci foarte des ca să nu se prindă de cratiţă. Laşi să fiarbăpână ce sosul devine gros şi cartofii sunt fierţi, Iei cratiţa de pe foc şi adaugi oţe­tul.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.