Reţete de post: Sos de cartofi
PrinteazaSos de cartofi
- 4 cartofi mari
- 2 cepe
- 5 linguri ulei
- 1 linguriţă boia dulce de ardei
- 2 linguri făină
- 2 foi de dafin
- sare
- condiment tip Vegeta după gust
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe, boiaua de ardei şi le căleşti puţin. Adaugi apoi făina, foile de cbfin, sarea şi condimentul. Amesteci bine, adaugi şi o cană de apă şi laşi să fiarbă.
Ai grijă să amesteci foarte des ca să nu se prindă de cratiţă. Laşi să fiarbăpână ce sosul devine gros şi cartofii sunt fierţi, Iei cratiţa de pe foc şi adaugi oţetul.
Poftă bună!