Retete de post: Sarmalute de post cu nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmalute de post cu:varza acra, ceapa, orez, nuca, morcov, suc de rosii, vin alb sec, ulei, mere, stafide, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 varză acră
  • 3 cepe
  • 200g orez
  • 300g miez de nucă pisat
  • 1 morcov mare
  • 500ml suc de roşii
  • 200ml vin alb sec
  • 150ml ulei
  • 4 mere rase
  • 50g stafide
  • 1 linguriţă rasă cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceţi varza în foi. Spălaţi orezul în 3-4 ape şi fierbeţi-l 10 minute. Curăţaţi şi spălaţi ceapa, tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o 5 minute în ulei. Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi dat pe răzătoarea mare, merele rase, stafidele şi cimbrul.

Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi la foc mic 10 minute, amestecând din când în când. Luaţi de pe foc şi adăugaţi orezul, miezul de nucă şi 100ml suc de roşii. Omo­genizaţi bine şi cu acest amestec um­pleţi foile de varză şi rulaţi-le.

Varza rămasă tăiati-o fideluţă şi puneţi-o pe fundul unei cratiţe. Peste aceasta puneţi sărmăluţele, vinul, sucul de roşii rămas şi eventual o cană de apă, până când lichidul acoperă sarmalele. Fierbeţi-le acoperit la foc mic, sau puneţi cratiţa la cuptor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.