Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmalute de post cu:varza acra, ceapa, orez, nuca, morcov, suc de rosii, vin alb sec, ulei, mere, stafide, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 varză acră
- 3 cepe
- 200g orez
- 300g miez de nucă pisat
- 1 morcov mare
- 500ml suc de roşii
- 200ml vin alb sec
- 150ml ulei
- 4 mere rase
- 50g stafide
- 1 linguriţă rasă cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceţi varza în foi. Spălaţi orezul în 3-4 ape şi fierbeţi-l 10 minute. Curăţaţi şi spălaţi ceapa, tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o 5 minute în ulei. Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi dat pe răzătoarea mare, merele rase, stafidele şi cimbrul.
Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi la foc mic 10 minute, amestecând din când în când. Luaţi de pe foc şi adăugaţi orezul, miezul de nucă şi 100ml suc de roşii. Omogenizaţi bine şi cu acest amestec umpleţi foile de varză şi rulaţi-le.
Varza rămasă tăiati-o fideluţă şi puneţi-o pe fundul unei cratiţe. Peste aceasta puneţi sărmăluţele, vinul, sucul de roşii rămas şi eventual o cană de apă, până când lichidul acoperă sarmalele. Fierbeţi-le acoperit la foc mic, sau puneţi cratiţa la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!