Reţete de post: Sarmale cu soia
PrinteazaSarmale cu soia
- 1 pungă granule de soia
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 gulie
- 1 păstârnac
- 1/2 cană orez
- 1 linguriţă condiment tip Vegeta
- varză murată
- cimbru
- foi de dafin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pui de seara soia într-o cratiţă, torni apa fiartă peste ea şi o laşi până dimineaţa. A doua zi cureţi legumele, le dai pe toate pe râzătoare, într-o cratiţă pui la călit ceapa, apoi restul legumelor şi le căleşti, adaugi apoi condimentele şi Vegeta, soia şi orezul.
Mai laşi 5 minute, amestecând continuu, le iei de pe foc şi potriveşti de sare. Alegi frunzele pentru sarmale, iar restul verzei o tai mărunt. Aşezi pe fundul oalei (de preferat cea din lut) un strat de varză tăiată, apoi un strat de sarmale, iar varză şi tot aşa.
Deasupra va rămâne un strat de varză. Pui apoi foile de dafin şi o crenguţă de cimbru, torni apa până le acoperi şi le fierbi la foc mic. Dacă ai o oală din lut, o dai la cuptor şi vei avea sarmale delicioase.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sarmale de post cu soia