Retete de post: Salata de gogonele
PrinteazaSalata de gogonele
- 1/2 kg gogonele murate
- 1/2 kg morcovi
- 2 bucăţi păstâmac
- 1 ţelină potrivită
- 4-5 cepe
- 150 g zahăr
- 200 ml oţet
- 1/2 l apă
- 250 ml ulei
- 1 borcan muştar dulce (400 g)
Mod de preparare:
Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina şi le dai pe răzătoarea mare. Speli bine gogonelele, cureţi ceapa şi le tai pe toate mărunt. Amesteci apa cu zahărul şi oţetul, le pui la fiert şi când dau într-un clocot pui toate zarzavaturile (în afară de gogonele).
Le laşi să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând mereu. Intre timp, freci muştarul cu uleiul până obţii o maioneză. Când zarzavaturile au fiert, le strecori, adaugi maioneza şi gogonelele tăiate, omogenizezi salata şi o dai la rece.
Salată de gogonele
Poftă bună!