Retete de post: Salata de gogonele

Printeaza

Salata de gogonele

Ingrediente:Salata de gogonele

  • 1/2 kg gogonele murate
  • 1/2 kg morcovi
  • 2 bucăţi păstâmac
  • 1 ţelină potrivită
  • 4-5 cepe
  • 150 g zahăr
  • 200 ml oţet
  • 1/2 l apă
  • 250 ml ulei
  • 1 borcan muştar dulce (400 g)

 

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul, păstârnacul, ţelina şi le dai pe răzătoarea mare. Speli bine gogonelele, cureţi ceapa şi le tai pe toate mărunt. Amesteci apa cu zahărul şi oţetul, le pui la fiert şi când dau într-un clocot pui toate zarzavaturile (în afară de gogonele).

Le laşi să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând mereu. Intre timp, freci muştarul cu uleiul până obţii o maioneză. Când zarzavaturile au fiert, le strecori, adaugi maioneza şi gogonelele tăiate, omogenizezi salata şi o dai la rece.

Salată de gogonele

Salata de gogonele

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.