Retete de post: salata de conopida

Printeaza

Retete de post: salata de conopida din: conopida, ulei, zeama de lamaie.

Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și pot juca un rol important în prevenirea bolilor cronice.

Datorită conținutului său ridicat de vitamina C și alți antioxidanți, conopida poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor.

Consumul regulat de conopidă poate susține sănătatea inimii datorită conținutului său de fibre și compușilor antioxidanți. Aceștia pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Conține choline, un nutrient important pentru dezvoltarea și funcționarea creierului. De asemenea, conține compuși care pot susține sănătatea creierului și pot reduce riscul afecțiunilor neurodegenerative.

 

 

Ingrediente:Retete de post: salata de conopida

  • 1 conopidă de mărime medie
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se spală conopida, se îndepărtează frunzuliţele verzi şi se fierbe în apă cu sare, fără să se lase prea mult ca să nu se zdrobească.

Se lasă să se răcească, se desface în bucheţele, se aşază în castron şi se toarnă deasupra amestecul de ulei şi suc de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de conopida cu usturoi

Salata de conopida cu marar

Salata de conopida cu marar din: conopida, morcovi, marar, ulei, smantana, lamaie, sare, zahar. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcovi 1 legătură mărar proaspăt 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 cană smân­tână zeama de la o lămâie zahăr şi sare   Mod de preparare: Se spală conopida, se fierbe şi se rupe în bucăţi. Se amestecă […]

Salata de conopida cu chili 

Salata de conopida cu ulei de masline

Salata de conopida cu ulei de masline din: conopida, morcovi, ulei, lamaie, portocala, patrunjel, sare, zahar. Ingrediente: 1 conopidă mai mare 4 morcovi 8 linguri ulei de măsline sucul de la 1 lămâie mai mare sucul de la 1/2 de portocală pătrunjel proaspăt, tocat fin un vânf de sare un vârf de zahăr   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Imi place salata de conopida

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.