Retete de post: salata de andive

Printeaza

Retete de post: salata de andive din: andive, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:Retete de post: salata de andive

  • 500 g  andive
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper sau muştar

 

Mod de preparare:

Se spală andivele în mai multe ape, se curăţă de frun­zele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele şi se scurg bine de apă, apoi se taie fâşii groase de cinci milimetri.

Intr-un castron se pregăteşte un sos din ulei, suc de lămâie, sare şi un praf de piper. Când sosul este gata, se pun andivele, şi se amestecă.

Salata trebuie pregătită numai cu puţin timp înainte de a fi servită, deoarece dacă stă prea mult se veştejeşte şi pierde din gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Andive gratinate cu gorgonzola

Andive gratinate cu gorgonzola

Andive gratinate cu gorgonzola din: andive, unt, faina, lapte, gorgonzola, parmezan, bacon, nucsoara, sare, piper, maioneza. Ingrediente: 8 andive 30 g unt 1 lingură cu făină 250 ml lapte 130 g gorgonzola 1 lingură cu parmezan ras 8 felii de bacon 1 vârf de cuţit de nucşoară 1 linguriţă sare piper maioneză   Mod de […]

Peste afumat cu andive

Aperitiv cu andive si peste afumat

  Aperitiv cu andive si peste afumat din: peste afumat, faina, unt, drojdie, oua, lapte, andive, lamai, sare, piper, unt. Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 300 g făină 120 g unt 10 g drojdie 3 ouă 3 linguri de lapte dulce o linguriţă de cimbru uscat 2 andive 2 lămâi sare piper unt pentru tavă […]

 

Andive umplute cu masline

Andive umplute cu masline

  Andive umplute cu masline din: andive, ciuperci, masline, cascaval, lamai, unt, sare, piper, usturoi. Ingrediente: andive o bucată de fenicul o conservă de ciuperci marinate o conservă de ciuperci picante 200 g caşcaval sărat două lămâi 50 g unt 100 g măsline negre fără sâmburi pătrunjel sare piper conopidă maioneză usturoi   Mod de […]

 

Salata de andive si piept de pasare

Salata de andive si piept de pasare

Salata de andive si piept de pasare din: piept de pasare, andive, oua, mustar, ulei, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pasăre 3-4 andive mijlocii 2 ouă fierte tari 2 linguri cu muştar 1 pahar cu ulei 3-4 linguri cu smântână 1/2 lămâie sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.