Retete de post: Salată caldă de legume
PrinteazaO reteta de salata calda de legume din: ardei, mazare, ceapa rosie, morcovi, ulei, apa, sare, piper, rozmarin si patrunjel.
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 ardei portocaliu
- 400 g mazare
- 2 cepe rosii
- 2 morcovi
- 3 linguri cu ulei
- 140 ml apa
- sare
- piper
- rozmarin
- patrunjel
Mod de preparare:
Taie în cuburi mari, rustice ardeii coloraţi. Cu cât sunt de mai multe culori, cu atât mai aspectuos va fi preparatul. Pentru un plus de dulceaţă, foloseşte ardei capia în loc de ardei gras roşu. Taie în rondele morcovii şi ceapa. încinge într-o tigaie cele trei linguri cu ulei.
Pune toate ingredientele tocate în tigaia cu ulei încins şi căleşte-le timp de cinci minute. Adaugă mazărea (poţi folosi din cea congelată, care îşi păstrează prospeţimea şi culoarea verzulie după ce o fierbi), sare şi piper. Pune o jumătate de pahar cu apă şi lasă totul la înăbuşit.
La final, presară pătrunjel tocat şi rozmarin, dacă-ţi place, şi serveşte ca atare, cât preparatul este încă uşor călduţ, sau alături de grătar de pui sau peşte.
Salată caldă de legume
Pofta buna!