Retete de post: ratatouille

Printeaza

Retete de post: ratatouille din: ceapa, rosii, usturoi, vanata, dovlecel, ardei, rozmarin, cimbru, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 3 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia (sau ardei gras)
  • 1 lingură rozmarin verde
  • 1 lingură cimbru verde
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa, dovlecelul, vânătă şi ardeiul în cubuleţe de aceeaşi mărime.

Aşezăm legumele tăiate într-o tavă, peste ele adăugăm puţină sare, piperul, rozmarinul şi cimbrul tăiate mărunt şi 3 linguri ulei de măsline.

Cu mâna, amestecăm legumele până ce toate sunt acoperite cu ulei şi cu ierburile aromatice. La dăm la cuptor pentru 20 de minute.

Intr-o cratiţă punem restul de ulei de măsline la încins. Peste uleiul încins adăugăm roşiile tăiate cubuleţe, se călesc la foc mijlociu pentru 5 minute, apoi punem usturoiul tăiat mărunt şi se mai căleşte sosul pentru încă 3 minute. Oprim focul.

Scoatem legumele de la cuptor, le punem peste roşii şi amestecăm încet până toate legumele sunt acoperite de sosul de roşii. Potrivim de sare şi piper şi la sfârşit adăugăm pătrunjelul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Frigarui de pui cu ratatouille

Frigarui de pui cu ratatouille

Frigarui de pui cu ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente: Pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline sare piper cimbru Pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel […]

 

Ratatouille cu legume de sezon

Ratatouille cu legume de sezon

Ratatouille cu legume de sezon din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 vinete medii 2 dovlecei 1 ardei roşu 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 4-5 roşii mari 1 conservă de roşii decojite, tocate 2 linguri de ulei sare piper cimbru proaspăt sau uscat   Mod de preparare: Incălzeşte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.