Retete de post: Praz cu masline si bulion

Printeaza

O reteta de praz cu masline din: praz, masline, ulei, bulion de rosii, rosii, zahar, lamaie, faina si sare.

Ingrediente:Retete de post: Praz cu masline si bulion

  • 1 kg praz
  • 200 g măsline
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură bulion de roşii sau 1 cană suc de roşii
  • 2-3 roşii
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă faină
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă prazul de foile veştede, taie partea albă, spală-l bine şi taie-l bucăţi de 5-6 cm. Opăreşte-l în apă clocotită cu o linguriţă de sare timp de 10 minute. Scurge prazul în sită.Incinge uleiul într-o cratiţă cu pereţi înalţi, adaugă prazul şi lasă-l să se rumenească uşor, la foc mic.

Desfa bulionul într-o cană cu apă, amestecă faina şi 1 lingură cu zahăr. Pune prazul într-un vas termorezistent alternându-l cu rondele de roşii, apoi sosul obţinut răstoarnă-l peste praz. Sărează, după gust, acoperă vasul şi dă-l la cuptor 5 minute.

Spală măslinele, fierbe-le separat 10 minute, apoi pune-le în vasul cu praz odată cu felii subţiri de lămâie curăţată de coajă, lasă 15 minute şi stinge focul. Serveşte mâncarea caldă sau rece, cu pâine de casă cu seminţe.

Praz cu masline

Retete de post: Praz cu masline si bulion

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.