Retete de post: Praz cu masline si bulion
PrinteazaO reteta de praz cu masline din: praz, masline, ulei, bulion de rosii, rosii, zahar, lamaie, faina si sare.
- 1 kg praz
- 200 g măsline
- 3 linguri ulei
- 1 lingură bulion de roşii sau 1 cană suc de roşii
- 2-3 roşii
- 1 lingură zahăr
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă faină
- sare
Mod de preparare:
Curăţă prazul de foile veştede, taie partea albă, spală-l bine şi taie-l bucăţi de 5-6 cm. Opăreşte-l în apă clocotită cu o linguriţă de sare timp de 10 minute. Scurge prazul în sită.Incinge uleiul într-o cratiţă cu pereţi înalţi, adaugă prazul şi lasă-l să se rumenească uşor, la foc mic.
Desfa bulionul într-o cană cu apă, amestecă faina şi 1 lingură cu zahăr. Pune prazul într-un vas termorezistent alternându-l cu rondele de roşii, apoi sosul obţinut răstoarnă-l peste praz. Sărează, după gust, acoperă vasul şi dă-l la cuptor 5 minute.
Spală măslinele, fierbe-le separat 10 minute, apoi pune-le în vasul cu praz odată cu felii subţiri de lămâie curăţată de coajă, lasă 15 minute şi stinge focul. Serveşte mâncarea caldă sau rece, cu pâine de casă cu seminţe.
Praz cu masline
Pofta buna!