Retete de post: Prăjitură cu caise

Printeaza

Prajitura cu caise, zahar, apa, ulei, praf de copt, lamaie, esenta de rom, faina.

Caisele sunt o excelentă sursă de vitamina C, care este esențială pentru sistemul imunitar. Această vitamină ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor.

Acest fruct conține provitamina A (beta-caroten), care este benefică pentru sănătatea ochilor și poate ajuta la menținerea unei vederi bune.

Caisele conțin antioxidanți precum vitamina C, vitamina E și beta-caroten, care ajută la combaterea stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice.

Aceste fructe sunt o sursă bună de fibre, ceea ce contribuie la sănătatea digestivă și la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control.

Caisele sunt bogate în potasiu, ceea ce le face utile pentru menținerea sănătății inimii și a tensiunii arteriale normale.

Consumul regulat de caise poate contribui la menținerea unei piele sănătoase și strălucitoare, datorită conținutului lor de antioxidanți și vitamina C.

Datorită conținutului lor de fibre și nutrienți, caisele pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase.

 

 

Ingrediente:Prăjitură cu caise

  • 600g caise fără sâmburi
  • 150g zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1linguriţă praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 300 g făină

 

 

Mod de preparare:

Amestecaţi zahărul cu apa şi celelalte ingrediente până când obţineţi o compoziţie omoge­nă.

Puneţi aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Puneţi deasupra caisele spălate şi curăţate de sâmburi.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi prăjitura 35-40 de minute la foc potrivit.

Tăiaţi-o în pătrate şi presăraţi-o cu zahăr pudră.

Prăjitură cu caise

Prăjitură cu caise

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu caise de post
  • prajitura de post cu caise
  • https://www restaurantedelux ro/retete-de-post-prajitura-cu-caise html
  • prajituri cu caise

1 comentariu

  1. Cantitatea de lichide e insuficienta. Iese un aluat care poate fi frământat cu mâna.
    Apa poate fi înlocuită cu suc de fructe/ lapte vegetala/ apa minerală; esențe am pus de 3 feluri , pt ca am facut o de 2 ori si prima data a iesit cam fara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.