Retete de post: Prăjitură cu caise

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu caise, zahar, apa, ulei, praf de copt, lamaie, esenta de rom, faina.

Ingrediente:Prăjitură cu caise

  • 600g caise fără sâmburi
  • 150g zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1linguriţă praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 300 g făină

Mod de preparare:

Amestecaţi zahărul cu apa şi celelalte ingrediente până când obţineţi o compoziţie omoge­nă. Puneţi aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Puneţi deasupra caisele spălate şi curăţate de sâmburi.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi prăjitura 35-40 de minute la foc potrivit. Tăiaţi-o în pătrate şi presăraţi-o cu zahăr pudră.

Prăjitură cu caise

Prăjitură cu caise

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu caise de post
  • prajitura de post cu caise
  • prajituri cu caise

1 comentariu

  1. Cantitatea de lichide e insuficienta. Iese un aluat care poate fi frământat cu mâna.
    Apa poate fi înlocuită cu suc de fructe/ lapte vegetala/ apa minerală; esențe am pus de 3 feluri , pt ca am facut o de 2 ori si prima data a iesit cam fara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.