Reţete de post: Piure de urzici
PrinteazaPiure de urzici
- 1 kg urzici
- 1 lingură făină
- sare
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Alegi frunzele şi le speli în mai multe ape. Nu scurgi apa din vasul în care le speli, ci scoţi uzicile cu spumiera, astfel încât nisipul şi pământul de pe ele să rămână pe fundul vasului.
Repeţi aceaslă operaţie de mai multe ori, până când urzicile sunt foarte curate. Le fierbi apoi în apă clocotită cu sare, într-un vas fără capac. Când sunt gata, le scurgi şi le treci prin sită sau le toci pe un suport de lemn.
Le pui apoi din nou pe foc cu făina şi 2-3 linguri din zeama în care au fiert si le baţi bine până obţii un piure pufos. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, o dai deoparte si o adaugi în piureul de urzici. E bun cu mărnăliguţă caldă alături.
Piure de urzici
Poftă bună!