Reţete de post: Piure de urzici

Printeaza

Piure de urzici

Ingrediente:Piure de urzici

  • 1 kg urzici
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Alegi frunzele şi le speli în mai multe ape. Nu scurgi apa din vasul în care le speli, ci scoţi uzicile cu spumiera, astfel încât nisipul şi pământul de pe ele să rămână pe fundul vasu­lui.

Repeţi aceaslă operaţie de mai multe ori, până când urzicile sunt foarte curate. Le fierbi apoi în apă clocotită cu sare, într-un vas fără capac. Când sunt gata, le scurgi şi le treci prin sită sau le toci pe un suport de lemn.

Le pui apoi din nou pe foc cu făina şi 2-3 linguri din zeama în care au fiert si le baţi bine până obţii un piure pufos. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, o dai deoparte si o adaugi în piureul de urzici. E bun cu mărnăliguţă caldă alături.

Piure de urzici

Piure de urzici

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.