Retete de post: Pilaf de urzici

Printeaza

Pilaf de urzici din: urzici, ulei, orez, sare.

Ingrediente:Pilaf_de_urzici

  • 600 g urzici
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceasca orez
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi bine urzicile, apoi le speli în mai multe ape, având grijă ca după fiecare spălare să iei urzicile cu lingura cu găuri sau cu mâna din vasul în care au fost spălate, pentru ca nisipul şi pământul de pe ele să cadă la fundul vasului.

După spălare, pui urzicile la fiert, apoi prăjeşti uşor în ulei ceapa tocată mărunt, adăugând şi orezul, să se prăjească uşor.

Când urzicile sunt fierte, le scurgi bine de apă, le toci şi le amesteci cu orezul.

Apoi aşezi amestecul într-o cratiţă, torni 2-3 ceşti cu zeamă în care au fiert urzicile, potriveşti gustul de sare şi dai la cuptor pentru 30 de minute, încercând din când în când orezul, dacă a fiert.

Serveşti pilaful de urzici rece.

Pilaf de urzici

Pilaf_de_urzici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.