Retete de post: Pilaf de urzici
PrinteazaPilaf de urzici din: urzici, ulei, orez, sare.
- 600 g urzici
- 3 linguri ulei
- 1 ceasca orez
- sare
Mod de preparare:
Alegi bine urzicile, apoi le speli în mai multe ape, având grijă ca după fiecare spălare să iei urzicile cu lingura cu găuri sau cu mâna din vasul în care au fost spălate, pentru ca nisipul şi pământul de pe ele să cadă la fundul vasului.
După spălare, pui urzicile la fiert, apoi prăjeşti uşor în ulei ceapa tocată mărunt, adăugând şi orezul, să se prăjească uşor.
Când urzicile sunt fierte, le scurgi bine de apă, le toci şi le amesteci cu orezul.
Apoi aşezi amestecul într-o cratiţă, torni 2-3 ceşti cu zeamă în care au fiert urzicile, potriveşti gustul de sare şi dai la cuptor pentru 30 de minute, încercând din când în când orezul, dacă a fiert.
Serveşti pilaful de urzici rece.
Pilaf de urzici
Pofta buna!