Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

Printeaza

O reteta de pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar.

Ingrediente:Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

  • o cană de orez integral cu bob lung
  • o legătură de ceapă verde
  • o cană de ciuperci feliate sau o conservă
  • 4 roşii decojite
  • sare şi piper, după gust
  • o lingură de ulei de măsline
  • o mână de mărar mărunţit

 

Mod de preparare:

Pune la fiert orezul în apă cu sare. Între timp, pune uleiul de măsline într-o tigaie şi lasă-l pe foc să se încingă, după care adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi ciupercile. Presară peste ele sare şi piper, după gust.

Când sunt bine călite, adaugă roşiile decojite  şi amestecă până când obţii un sos. Când orezul e gata fiert, strecoară-l din apa în care a fiert şi toarnă peste el sosul. Lasă orezul 5 minute pe foc împreună cu sosul, după care adaugă pe deasupra mărarul.

Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.