Retete de post: Orez copt in dovleac
PrinteazaOrez copt in dovleac din: dovleac, orez, ardei grasi, ceapa, pastarnac, patrunjel, supa de legume, piper si sare.
- un dovleac placintar
- 60 gr de orez cu bob lung
- doi ardei grasi
- o ceapa mare
- o radacina de pastarnac
- o radacina de patrunjel
- supa de legume
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spalam dovleacul si ii taiem capacul in asa fel incat deschiderea sa nu fie foarte mare, pentru ca peretii dovleacului trebuie sa sustina umplutura in timpul coacerii.
Scobim dovleacul si eliminam semintele. Punem dovleacul pe o tava, adaugam un pahar cu apa in dovleac si il dam la cuptor, la foc mediu, vreme de 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute, eliminam apa din dovleac si il mai lasam 20 de minute. In acest timp pregatim orezul. Spalam orezul in cateva ape si il mai lasam cateva minute la inmuiat.
Cat timp se inmoaie, taiem legumele si le calim intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-au inmuiat, adaugam orezul peste legumele calite, amestecam bine si lasam pilaful de orez cu legume la foc mediu trei minunte.
Dupa aceste minute adaugam supa de legume. Pentru un pilaf de orez ca la carte trebuie sa tinem cont ca la o masura de orez se adauga trei masuri de supa.
Scoatem dovleacul din cuptor si il umplem cu amestecul de orez si legume. Peste orez mai adaugam cateva linguri de supa.
Se da la foc domol, asezat intr-o tava mare pe hartie de copt unsa cu ulei.
Il lasam la cuptor pana dovleacul se rumeneste.
Pofta buna!