Retete de post: Musaca din vinete si cartofi

Printeaza

Musaca din vinete si cartofi din: vinete, ardei, conopida, cartofi, rosii, ulei.

Ingredinte:Musaca din vinete si cartofi

  • 1 kg.vinete
  • 1/2 kg.ardei gras
  • 1 buc conopida mica
  • 1 kg.cartofi
  • rosii proaspete (bulion)
  • 300 gr.ulei

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida.

Se unge tava sau de preferinta vasul jena cu ulei, apoi se aseaza un rind de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rind de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rind de vinete, un rind de ardei.

In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfirsit, se toarna bulionul peste toata tava (sau se se pun rosiile taiate).

Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.