Reţete de post: Mancare de ţelină
PrinteazaMancare de ţelină
- 3 ţeline
- 2 cepe
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă făină
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui să se călească în uleiul rămas.
Când s-a aurit adaugi pasta de tomate desfăcută cu o ceaşcă de apă, sare şi piper după gust şi laşi sosul să fiarbă la foc mic 15-20 de minute. După 10 minute de fierbere pui şi făina şi amesteci bine.
Când sosul a fiert bine, adaugi în cratiţă feliile prăjite de ţelină şi dai mâncarea la cuptor pentru 30-40 de minute. La sfârşit presari pătrunjelul verde tocat şi aduci mâncarea la masă.
Mancare de ţelină
Poftă bună!