Reţete de post: Mancare de ţelină

Printeaza

Mancare de ţelină

Ingrediente:Mancare de telina

  • 3 ţeline
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi ţelinele, le tai felii şi le prăjeşti într-o cratiţă, în puţin ulei până-şi schimbă culoarea. Scoţi feliile de ţelină pe o farfurie, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui să se călească în uleiul rămas.

Când s-a aurit adaugi pasta de tomate desfăcută cu o ceaşcă de apă, sare şi piper după gust şi laşi sosul să fiarbă la foc mic 15-20 de minute. După 10 minute de fierbere pui şi făina şi amesteci bine.

Când sosul a fiert bine, adaugi în cratiţă feliile prăjite de ţelină şi dai mâncarea la cuptor pentru 30-40 de minute. La sfârşit presari pătrunjelul verde tocat şi aduci mâncarea la masă.

Mancare de ţelină

Mancare de telina

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.