Retete de post: mancare de gutui
PrinteazaRetete de post: mancare de gutui din: gutui, zahar, ulei, faina.
- 2 kg gutui
- 300 g zahăr
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Se spală gutuile, se şterg cu un prosop curat de puf, se taie în felii potrivite şi se curăţă de miezul tare. Se pun într-o cratiţă şi se adaugă apă cât să le acopere.
Se pune cratiţa pe foc şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Separat, într-o tigaie, se pune zahărul care se lasă pe foc, până se obţine o pastă de culoare brun-închis, care se adaugă în cratiţa cu gutui.
Se amestecă bine şi se lasă pe foc mic. Intre timp, într-un castron, se amestecă uleiul cu făina; se obţine un sos care se pune în cratiţa de pe foc. Se amestecă şi se lasă să fiarbă un clocot-două.
Când gutuile sunt aproape fierte, se gustă mâncarea. Cantitatea de zahăr variază în funcţie de soiul gutuilor şi de gustul fiecăruia.
Pofta buna!
Nu-mi place mancarea de gutui