Retete de post: mancare de gulii
PrinteazaRetete de post: mancare de gulii din: gulii, eapa, bulion, ulei, sare, zahar.
- 6 gulii de mărime mijlocie
- 1 ceapă de mărime mijlocie
- 1 lingură bulion sau 3-4 roşii de mărime medie
- 1 ceaşcă de apă sau zeamă de legume
- ulei
- sare
- 1-2 linguriţe de zahăr
Mod de preparare:
Se aleg gulii tinere, se curăţă, se spală şi se taie în felii de 1,5 cm. Se pun 2 linguri de ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încinge.
Se adaugă guliile tăiate şi se lasă până se rumenesc. Când sunt gata prăjite se scot şi se pun în alt vas.
In uleiul în care s-au prăjit guliile, se prăjeşte ceapa, tăiată mărunt (curăţată şi spălată în prealabil). Se lasă pe foc până se înmoaie, după care se adaugă roşiile, c.urăţate de coajă sag bulionul subţiat cu apă. Se pune sare, după gust, şi se amestecă bine.
Se lasă să fiarbă câteva clocote. In sosul din cratiţă se adaugă guliile prăjite, se bagă cratiţa la cuptor, unde se lasă să fiarbă, la foc potrivit, până scade din lichid.
Când guliile s-au înmuiat, se adaugă zahărul. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de gulii de post
E buna mancarea de gulii?