Retete de post: Legume sotate
PrinteazaLegume sotate din: ardei grasi, fasole pastai, cartofi, morcovi, ceapa verde, ulei si sare.
- 2 ardei grasi rosii
- 300 g fasole pastai congelata
- 8 cartofi
- 2 morcovi
- o legatura ceapa verde
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Separat, se pun la fiert morcovii şi, când sunt aproape gata, se pune şi fasolea congelată.Se curăţă cartofii fierţi, iar morcovii şi fasolea se scurg.
Intr-o tigaie cu ulei încins se pun ardeii tăiaţi fâşii şi se lasă 5 minute, scuturând tigaia. Apoi, se pun cartofii şi celelalte legume, tăiate toate.
Se sotează 10 minuite, se stinge focul şi se presară ceapa tăiată mărunt si sarea.. Se lasă 5 minute înainte de a aduce preparatul la masă.
Legume sotate
Pofta buna!