Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi

Printeaza

Gogosi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, usturoi si zeama de lamaie.

Mod de preparare:Gogosi_cu_mujdei_de_usturoi

  • 300 g faina
  • aproximativ 200 ml apa
  • sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • usturoi
  • ulei pentru prajit

pentru maioneza din mujdei de usturoi:

  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • 100 ml ulei
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu zahărul până se lichefiază, adaugi 2 linguri de făină şi puţină apă. Obţii un alu­at moale pe care îl laşi la dospit cel puţin 15 minute. Apoi adaugi restul de făină şi apă, sare după gust şi frămânţi să se omogenize­ze. Laşi la dospit, apoi formezi pe masă gogoşile, folosind şi făină, să nu se lipească aluatul.

Prăjeşti gogoşile bine în ulei încins. Când sunt rumenite pe o parte, le în­torci şi pe cealaltă. Le din ulei şi le laşi să se răcească puţin, apoi le serveşti calde sau reci. Peste ele pui maioneza de usturoi.

Pregatesti maioneza din mujdei:

Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti cu sare. Pui usturoiul într-un castron şi încorporezi ulei, încet, ca la maioneză, frecând tot timpul cu o lingură de lemn. Când formezi maioneza şi o în- groşi, adaugi sucul de lămâie şi termini de încorporat uleiul.

La sfârşit, adaugi 2 linguri de apă călduţă. Apa face maioneza mai pufoasă şi o albeşte. Este foarte gustoasă şi o poţi ser­vi oricând peste cartofi prăjiţi sau copţi la cuptor.

Gogosi cu mujdei de usturoi

Gogosi_cu_mujdei_de_usturoi

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nu prea are ce cauta mujdeiul de usturoi aici!

  2. ba chiar are ce cauta, imi pare rau sa te dezamagesc 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.