Retete de post: Gogosi cu mujdei de usturoi
PrinteazaGogosi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, usturoi si zeama de lamaie.
- 300 g faina
- aproximativ 200 ml apa
- sare
- 1 cubulet de drojdie
- usturoi
- ulei pentru prajit
pentru maioneza din mujdei de usturoi:
- 1 capatana de usturoi
- sare
- 100 ml ulei
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Freci drojdia cu zahărul până se lichefiază, adaugi 2 linguri de făină şi puţină apă. Obţii un aluat moale pe care îl laşi la dospit cel puţin 15 minute. Apoi adaugi restul de făină şi apă, sare după gust şi frămânţi să se omogenizeze. Laşi la dospit, apoi formezi pe masă gogoşile, folosind şi făină, să nu se lipească aluatul.
Prăjeşti gogoşile bine în ulei încins. Când sunt rumenite pe o parte, le întorci şi pe cealaltă. Le din ulei şi le laşi să se răcească puţin, apoi le serveşti calde sau reci. Peste ele pui maioneza de usturoi.
Pregatesti maioneza din mujdei:
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti cu sare. Pui usturoiul într-un castron şi încorporezi ulei, încet, ca la maioneză, frecând tot timpul cu o lingură de lemn. Când formezi maioneza şi o în- groşi, adaugi sucul de lămâie şi termini de încorporat uleiul.
La sfârşit, adaugi 2 linguri de apă călduţă. Apa face maioneza mai pufoasă şi o albeşte. Este foarte gustoasă şi o poţi servi oricând peste cartofi prăjiţi sau copţi la cuptor.
Gogosi cu mujdei de usturoi
Pofta buna!
Nu prea are ce cauta mujdeiul de usturoi aici!
ba chiar are ce cauta, imi pare rau sa te dezamagesc 😉