Retete de post – Crap la cuptor cu legume

Printeaza

Crap la cuptor cu legume din: crap, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi, otet, ulei, dafin, apa, malai, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Crap_la_cuptor_cu_legume

  • doi crapi
  • 3 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 cepe
  • 8 căţei de usturoi
  • 30 ml oţet
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • două frunze de dafin
  • 700 ml apă
  • 200 g mălai
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Crapii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se taie în bucăţi. Se condimentează, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece 30 de minute.

Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie în sferturi sau peştişori şi se pun într-o tavă împreună cu morcovii şi cartofii.

Se adaugă frunzele de dafin, se acoperă cu apă şi se introduc în cuptorul încins. Se pun bucăţile de crap, se introduce tava în cuptor şi se ţine 10-15 minute.

Se prepară o mămăligă din cei 700 ml apă, o lingură rasă cu sare, mălaiul şi se serveşte alături de peştele cu legume şi mujdei de usturoi.

 

Crap la cuptor cu legume

Crap_la_cuptor_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.