Retete de post: Cornulete si ineluse

Printeaza

Cornulete si ineluse din: faina, margarina, apa, otet, bicarbonat, sare, lamaie, vanilie, nuca, gem, esenta de rom, zahar, rahat.

Ingrediente aluat:Cornulete si ineluse

  • 800 g faina
  • 600 g margarina
  • 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet
  • varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu
  • 15 g coaja rasa de lamaie
  • 1 g vanilina

Ingrediente umplutura:250 g nuca,250 g gem ,10 g esenta de rom,120 g zahar pudra,200 g rahat.
Mod de preparare:

Se framanta faina cu margarina pana se omogenizeaza si se adauga amestecul de apa clocotita, otet, sare, bicarbonat, lamaia si vanilia.

Aluatul astfel obtinut se lasa la rece o ora, apoi se intinde o foaie de trei-patru mm grosime, din care fie se taie cu un dispozitiv special (de exemplu, gura unui pahar) ineluse, fie se portioneaza bucati de 5 x 5 cm (pentru cornulete).

Daca faceti ineluse, este mai estetic (si mai greu) sa taiati, cu un pahar cu gura de circumferinta mai mica, o gaura in jumatate dintre rotunduri (de unde si ineluse).

Inelusele se pun doua cate doua, umplute cu gem.

Pe aluatul pentru cornulete se aseaza rahat sau nuca macinata amestecata cu gem si zahar farin, dupa care se ruleaza.

Se aseaza tava in cuptorul deja incins la 190 de grade si se coc pina se rumenesc.

Calde, se pudreaza cu zahar pudra aromat cu zahar vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.