Retete de post: Cornulete delicioase de post

Printeaza

O reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat

Ingrediente:Cornulete delicioase de post

coca:

  • 200 gr. margarina
  • 100 gr. nuca tocata marunt
  • 100 gr. zahar tos
  • un pliculet zahar vanilat
  • 300 gr. faina

pentru pudrat:

  • 150-200 gr. zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare:

Se amesteca bine toate ingredientele, incorporind margarina rece taiata bucatele. Se da 10 min la frigider, timp in care se da drumul la aragaz, combinind zaharul pentru pudrat (intr-un castron) si se pregateste tava pentru copt: o ungi cu ulei si o pudrezi cu faina.

Se formeaza suluri de grosimea degetului mic si se taie din 4 in 4 cm, adunind putin capetele fiecarui bastonas; astfel au luat forma de cornulet.

In cuptorul deja incins, dat din acest moment la moderat, se introduce tava in care se asaza, cu putina distanta intre ele, cornuletele, pentru 10 min.

Intr-un castron mare in care s-a pus zaharul pentru pudrat, se tavalesc cu grija, fierbinti, caci sunt f. fragede.

In loc de nuca tocata se poate intrebuinta :1/2 din cantitate nuca de cocos + 1/2 alune tacate, sau un gust deosebit va fi dat de migdale razuite.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Bune rau cornuletele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.