Retete de post: Cornulete delicioase de post
PrinteazaO reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat
Ingrediente:
coca:
- 200 gr. margarina
- 100 gr. nuca tocata marunt
- 100 gr. zahar tos
- un pliculet zahar vanilat
- 300 gr. faina
pentru pudrat:
- 150-200 gr. zahar pudra
- 3 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca bine toate ingredientele, incorporind margarina rece taiata bucatele. Se da 10 min la frigider, timp in care se da drumul la aragaz, combinind zaharul pentru pudrat (intr-un castron) si se pregateste tava pentru copt: o ungi cu ulei si o pudrezi cu faina.
Se formeaza suluri de grosimea degetului mic si se taie din 4 in 4 cm, adunind putin capetele fiecarui bastonas; astfel au luat forma de cornulet.
In cuptorul deja incins, dat din acest moment la moderat, se introduce tava in care se asaza, cu putina distanta intre ele, cornuletele, pentru 10 min.
Intr-un castron mare in care s-a pus zaharul pentru pudrat, se tavalesc cu grija, fierbinti, caci sunt f. fragede.
In loc de nuca tocata se poate intrebuinta :1/2 din cantitate nuca de cocos + 1/2 alune tacate, sau un gust deosebit va fi dat de migdale razuite.
Poftă bună!
Bune rau cornuletele astea