Retete de post: Ciorba de fasole boabe

Printeaza

Ciorba de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, ulei si leustean.

Ingrediente:Retete_6

  • 500 g fasole boabe
  • o ceapa mare
  • un morcov mare
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • cateva boabe de piper
  • un ardei gras rosu
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • un praf de cimbru uscat
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • leustean

 

Mod de preparare:

Se pune la inmuiat pentru cateva ore, pentru a scurta fierberea. Se fierbe fasolea schimband de trei ori apa.

Nu adauga apa rece pentru procesul de fierbere. Fasolea trebuie sa fiarba la foc mic, timp indelungat, cu vasul acoperit.

Ca un secret, adaugati cateva boabe de piper la fiert.

Punem radacinile taiate in felii mari si ceapa si lasam fasolea sa fiarba la foc mic impreuna cu ele vreme de 30 minute.

Cand boabele incep sa se striveasca usor, punem ardeiul tocat si boiaua de ardei.

Dupa 15 minute adaugam si morcovul.

Spre sfarsitul fierberii adaugam cimbrul uscat, sare dupa gust si 4 linguri de ulei.

O mai lasam cateva minute si adaugam leusteanul.

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Una din cele mai bune ciorbe este cirba de fasole!

  2. Poate ciorba de fasole nu cirba :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.