Retete de post: Ciorba de bob
PrinteazaCiorba de bob
- 250 g bob
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 1/2 de ţelină
- 1 praz
- 1 ceapă
- 0,5 l zeamă de varză
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel sau leuştean
Mod de preparare:
Speli bobul şi-l pui la înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii îndepărtezi cojile, apoi pui boabele la fiert cu 1 l de apă.
Când boabele au fiert pe jumătate, adaugi celelalte legume tăiate mărunt, sarea, piperul şi foaia de dafin.
Separat, fierbi zeama de varză pe care o adaugi când bobul este complet fiert. Serveşti ciorba cu frunze de pătrunjel şi de leuştean fin tocate.
Poftă bună!