Retete de post: Ciorba de bob

Printeaza

 Ciorba de bob

Ingrediente:Ciorba de bob

  • 250 g bob
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 de ţelină
  • 1 praz
  • 1 ceapă
  • 0,5 l zeamă de varză
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • frun­ze de pătrunjel sau leuştean

 

Mod de preparare:

Speli bobul şi-l pui la înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii îndepărtezi cojile, apoi pui boabele la fiert cu 1 l de apă.

Când boabele au fiert pe jumătate, adaugi celelalte legume tăiate mărunt, sarea, piperul şi foaia de dafin.

Separat, fierbi zeama de varză pe care o adaugi când bobul este complet fiert. Serveşti ciorba cu frunze de pătrunjel şi de leuştean fin tocate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.