Retete de post: ceapa umpluta
PrinteazaRetete de post: ceapa umpluta din: ceapa, orez, bluion, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 12 cepe mari
- orez
- 2-3 linguriţe de bulion
- ulei
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
- apă
Mod de preparare:
Se curata cepele si se pun intr-o oala cu apa rece si sare, sa fiarba circa 7 minute. Se scot pe o farfurie si se scobesc ramanand numai 2-3 foi dinspre exterior.
Separat, se spală orezul şi se pune într-o cratiţă, cu ulei, pe foc. După ce orezul s-a rumenit se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până începe să se umfle. Se pune verdeaţă tocată (pătrunjel verde), sare şi piper, amestecându-se bine.
Cu această compoziţie se umplu cepele. Se ia o cratiţă, se unge cu ulei, se pun cepele umplute, se toarnă peste ele bulionul subţiat cu apă şi cu puţin ulei. Se bagă la cuptor să fiarbă la foc potrivit 10-15 minute.
Pofta buna!