Retete de post: ceapa umpluta

Printeaza

Retete de post: ceapa umpluta din: ceapa, orez, bluion, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Retete de post: ceapa umpluta

  • 12 cepe mari
  • orez
  • 2-3 linguriţe de bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • apă

 

Mod de preparare:

Se curata cepele si se pun intr-o oala cu apa rece si sare, sa fiarba circa 7 minute. Se scot pe o farfurie si se scobesc ramanand numai 2-3 foi dinspre exterior.

Separat, se spală orezul şi se pune într-o cratiţă, cu ulei, pe foc. După ce orezul s-a rumenit se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până începe să se umfle. Se pune verdeaţă tocată (pătrunjel verde), sare şi piper, amestecându-se bine.

Cu această compoziţie se umplu cepele. Se ia o cra­tiţă, se unge cu ulei, se pun cepele umplute, se toarnă peste ele bulionul subţiat cu apă şi cu puţin ulei. Se bagă la cuptor să fiarbă la foc potrivit 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.