Retete de post: Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci

Printeaza

Ceapă umplută cu ciuperci, măsline şi nuci din: ceapa, ciuperci, masline, nuci, morcovi, telina, ulei, pasta de tomate, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 6 cepe
  • 200 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • 150 g masline fara samburi
  • 100 g nuci
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cepele, le opăreşti 10 minute în apă clocotită şi după ce s-au înmuiat, le laşi să se răcească şi le scoţi miezul.

Tai fideluţă morcovii, felina şi ciupercile curăţate şi miezul cepelor, apoi le înăbuşi în ulei cu o cană de apă timp de 10 minute.

Adaugi apoi nucile mărunţite, măslinele tăiate bucăţele, pui sare şi piper după gust şi dai compoziţia deoparte.

Umpli cepele (cămaşa cepei) cu amestecul de ciuperci şi măsline, le aşezi într-o crăticioară, torni apă caldă cât să le cuprindă şi le dai la cuptor.

După 15-20 de minute le scoţi, pui pasta de tomate desfăcută cu o ceaşcă de apă şi mai laşi cepele la cuptor 10 minute.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.