Retete de post: cartofi umpluti

Printeaza

Retete de post: cartofi umpluti din: cartofi, ciuperci, ceapa, mustar, patrunjel, ulei, sare, piper.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.

Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.

Potasiul din cartofi poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale normale și poate contribui la sănătatea cardiovasculară generală.

Fibrele dietetice din cartofi pot ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos și pot contribui la prevenirea constipației.

Cartofii, în special cei gătiți în mod corespunzător (fierti, copti sau aburiți), pot fi incluși în dietele de slăbire datorită conținutului lor scăzut de calorii și grăsimi.

Cartofii sunt o excelentă sursă de carbohidrați, oferind energie pentru activitățile zilnice și exerciții fizice.

Vitamina C din cartofi poate contribui la producția de colagen, ajutând la menținerea sănătății pielii și la reducerea ridurilor.

Vitamina B6 din cartofi joacă un rol important în funcționarea sistemului nervos și poate susține sănătatea creierului.

 

 

 

Ingrediente:Retete de post: cartofi umpluti

  • 6 cartofi
  • 7-8 ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 linguri de muştar
  • pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală foarte bine cartofii până rămâne coaja cura­tă. Se ung cu ulei şi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se dau la cuptor, iar după 60 de minute se testează cu o furculiţă – sunt copţi atunci când furculiţa intră în ei cu uşurinţă.

După ce se răcoresc puţin, se taie căpăcelele şi se sco­besc, lăsând foarte puţin miez pe coajă.

Miezul scobit se pune într-un bol şi se pasează.

Se spală ciupercile şi se taie cubuleţe mici. Ceapa şi pătrunjelul se toacă foarte mărunt.

Se pun trei linguri de ulei de măsline în tigaie la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă 3-4 minute la călit.

Se adaugă ciupercile şi se mai laşă 5-7 minute pe foc – timp în care se adaugă şi condimentele (sare şi piper după gust).                                                                        –

Se ia compoziţia de pe foc şi se adaugă peste bolul cu miez de cartofi. Se pune şi pătrunjelul tocat şi două lin­guri de muştar şi se amestecă până compoziţia devine omogenă.

Se pune compoziţia în cartofii scobiţi şi se mai dă va­sul 15 minute la cuptor pentru a se rumeni uşor.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.