Retete de post: Cartofi cu ceapa
PrinteazaCartofi cu ceapa din: cartofi, cimbru, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei, piper si rozmarin.
- 8 cartofi albi
- o lingurita cimbru uscat
- o lingurita sare grunjoasa
- 2 cepe rosii
- 2 linguri ulei
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă, în oala acoperită cu un capac. Apoi, se scurg, se curăţă de coajă cât sunt calzi, şi se lasă întregi.
Cât timp fierb cartofii, ceapa se căleşte în ulei încins şi, după ce a devenit translucidă, se adaugă o lingură de apă.
Se lasă să se evapore apa şi se repetă operaţiunea de încă două ori.
Se feliază cartofii, se presară cu sare, cimbru şi piper şi se pun în tigaie, peste ceapă să se rumenească frumos. Se servesc ornaţi cu rozmarin.
Cartofi cu ceapa
Pofta buna!