Retete de post: Cartofi cu ceapa

Printeaza

Cartofi cu ceapa din: cartofi, cimbru, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei, piper si rozmarin.

Ingrediente:Cartofi_cu_ceapa

  • 8 cartofi albi
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita sare grunjoasa
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă, în oala acoperită cu un capac. Apoi, se scurg, se curăţă de coajă cât sunt calzi, şi se lasă întregi.

Cât timp fierb cartofii, ceapa se căleşte în ulei încins şi, după ce a devenit translucidă, se adaugă o lingură de apă.

Se lasă să se evapore apa şi se repetă operaţiunea de încă două ori.

Se feliază cartofii, se presară cu sare, cimbru şi piper şi se pun în tigaie, peste ceapă să se rumenească frumos. Se servesc ornaţi cu rozmarin.

Cartofi cu ceapa

Cartofi_cu_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.