Retete de post: Bors de sfecla cu orez
PrinteazaRetete de post: Bors de sfecla cu orez
- 2 kg sfeclă roşie
- 2 cepe mari
- 1/2 kg morcov
- 1/2 kg ţelină
- 1/2 kg cartofi
- 3-4 linguri orez
- 3-4 linguri zarzavat de ciorbă
- 2 linguri bulion
- 2 l borş
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi sfecla de coajă, o treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu 2 I de borş şi 1 linguriţă cu vârf de sare. Pui cratiţa pe aragaz, la foc mic, să dea un docot, nu mai mult.
Tragi cratiţa de pe foc şi o laşi aşa până ce au fiert în oală, separat, celelalte legume, bulionul, zarzavatul şi orezul. După ce acestea au fiert, imediat torni sfecla şi borşul şi stingi focul. O aduci imediat la masă, presărată cu verdeaţă şi cu ceapă sfărâmată alături.
Poftă bună!