Retete de post: Bors de loboda
PrinteazaBors de loboda din: loboda rosie, ceapa verde, cartofi, morcovi, bors, taitei, sare, ulei, leustean.
- 6 legaturi loboda rosie
- 1 legatura ceapa verde
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 500 ml bors
- 100 g taitei
- sare
- ulei
- leustean proaspat
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul dat pe râzătoare.
Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe, se toarnă apă şi se lasă să fiarbă. Se curăţă loboda şi se toacă mărunt.
Se dă borşul în clocot. Când cartofii sunt aproape fierţi, se adaugă în oală loboda, borşul, tăiţeii şi eventual apă, dacă mai este nevoie.
Se lasă să mai fiarbă împreună câteva minute, apoi se potriveşte de sare, după gust.
Se stinge focul şi se adaugă leuşteanul tocat mărunt. Borşul se poate servi cald sau rece. în zilele care nu sunt de post, se poate adăuga smântână.
Bors de loboda
Pofta buna!