Retete de post: Bors de cartofi
PrinteazaO reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de untdelemn.
- 600 g cartofi
- 100 g ceapă
- 100 g morcovi
- o ţelină (rădăcină şi frunze)
- două legături de pătrunjel
- o legătură de leuştean
- sare
- piper
- un litru borş
- facultativ: 3 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii şi ţelina se dau pe râzătoare. Dacă este dezlegare, se încinge untdelemnul şi se călesc în el ceapa şi rădăcinoasele, apoi se înăbuşă cu puţină apă; în caz contrar, legumele doar se înăbuşă.
Când s-au înmuiat, se adaugă cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Se condimentează, se toarnă deasupra apă rece şi se lasă la fiert la foc potrivit. Când cartofii sunt bine fierţi (se poate încerca cu dinţii unei furculiţe), se adaugă borşul (fiert separat înainte) şi verdeaţa (ţelină, pătrunjel, leuştean), tocată mărunt.
Din pătrunjel şi leuştean se păstrează câteva fire care se pun în oală după ce se trage de pe foc.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- bors de cartofi de post