Retete de post: Ardei umpluţi cu legume
PrinteazaArdei umpluţi cu legume din: ardei grasi, ceapa, cartof, pastarnac, morcov, orez, rosii, suc de rosii, soia granule, legume deshidratate, sare, piper, ulei si patrunjel verde.
- 8 ardei grasi
- 2 cepe
- 1 cartof
- 1 pastarnac
- 1 morcov
- 1 ceasca de orez
- 2 rosii
- 1 ceasca suc de rosii
- 1 ceasca de soia granule
- 2 lingurite cu legume deshidratate
- sare
- piper negru boabe
- piper negru macinat
- ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţă ardeii de cotor şi seminţe. Păstrează partea cu codiţă pe post de capac.
Curăţă restul legumelor şi taie-le în cubuleţe. Pune soia la fiert în apă clocotită împreună cu legumele deshidratate.
Lasă cinci minute. Trage legumele la tigaie cât să capete un pic de culoare şi să se înmoaie.
Amestecă- le cu soia strecurată şi orezul (de preferat, fiert pe jumătate).
Sărează şi piperează după gust. Umple ardeii şi aşază-i în picioare pe un fund de lemn.
Ce-ţi rămâne din umplutură, pune în sucul de roşii şi amestecă.
Intr-un vas de yena, pune două linguri cu ulei, sucul de roşii cu legume şi ardeii (în picioare) cu capacele păstrate.
Umple cu apă până la jumătatea ardeilor şi dă la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.
Ardei umpluţi cu legume
Pofta buna!