Retete de Craciun: Toci de cartofi cu smantana
PrinteazaRetete de Craciun: Toci de cartofi cu smantana din: cartofi, oua, faina, ulei, sare, smantana.
- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 1 cană cu făină
- 5 linguri cu ulei
- 1 linguriţă cu sare
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu apă călduţă, curăţaţi-i cu un cuţit ascuţit şi daţi-i pe răzătoarea mare, apoi puneţi-i în sită şi clătiţi-i cu apă rece. Scurgeţi cartofii 1-2 min şi treceţi-i într-un castron mare.
Puneţi peste ei ouăle crude, sare, 3 linguri cu ulei şi faina. Amestecaţi cu furculiţa ca să obţineţi un aluat moale.
Ungeţi cu restul de ulei o formă de prăjitură, turnaţi aluatul de cartofi, puneţi forma în cuptor şi lăsaţi 30 min la foc potrivit.
Când tociul s-a rumenit, scoateţi forma din cuptor, tăiaţi forme geometrice pe care le scoateţi pe farfurii. Serviţi imediat acoperite cu smântână proaspătă.
Pofta buna!