Retete de Craciun: Toci de cartofi cu smantana

Printeaza

Retete de Craciun: Toci de cartofi cu smantana din: cartofi, oua, faina, ulei, sare, smantana.

Ingrediente:Toci de cartofi cu smantana

  • 1 kg cartofi
  • 4 ouă
  • 1 cană cu făină
  • 5 linguri cu ulei
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 cană cu smântână

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii cu apă călduţă, curăţaţi-i cu un cuţit ascuţit şi daţi-i pe răză­toarea mare, apoi puneţi-i în sită şi clătiţi-i cu apă rece. Scurgeţi cartofii 1-2 min şi treceţi-i într-un castron mare.

Puneţi peste ei ouăle crude, sare, 3 linguri cu ulei şi faina. Amestecaţi cu furculiţa ca să obţineţi un aluat moale.

Ungeţi cu restul de ulei o formă de prăjitură, turnaţi aluatul de cartofi, puneţi forma în cuptor şi lăsaţi 30 min la foc potrivit.

Când tociul s-a rumenit, scoateţi forma din cuptor, tăiaţi forme geometrice pe care le scoateţi pe farfurii. Serviţi imediat acoperite cu smântână proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.