Retete de Craciun: Rasol de vitel cu hrean

Printeaza

Retete de Craciun: Rasol de vitel cu hrean din: rasol de vitel, hrean, smantana, zahar, sare, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, piper.

Ingrediente:Rasol de vitel cu hrean

  • 1 rasol de viţel
  • 4-6 bucăţi de hrean
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 4-6 morcovi mijlocii
  • 2 cartofi
  • 1 ţelină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 10-12 boabe piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi rasolul de oasele mici, spălaţi cu atenţie, puneţi carnea la fiert cu apă cât s-o acopere. Lucraţi cu un vas mare de 8-10 1, curat şi neciobit.

Când supa dă în clocot, faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 1-2 min, arun­caţi apa şi spălaţi vasul şi carnea. Umpleţi vasul cu 4-5 l de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 120 min, fară să acoperiţi. Săraţi uşor, puneţi piperul.

Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi să fiarbă întregi împreună cu rasolul. Săraţi, conţinu aţi fierberea. Curăţaţi hreanul, daţi fiecare rădăcină pe răzătoarea mică, strângeţi în castron adânc.

Săraţi şi îndulciţi cu 1 lingură plină cu zahăr, omogenizaţi, adăugaţi smântână, frecaţi energic folosind lingura de lemn.

Puneţi crema obţinută la rece pentru 2-3 ceasuri. Scoateţi carnea, porţionaţi, serviţi cu cremă de hrean şi legume fierte, lângă pâine de casă şi vin alb sec.

Serviţi supa de carne cu sau fară paste fainoase, decorată cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.