Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci

Printeaza

Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci din: pulpa de porc, usturoi, rozmarin, unt, ciuperci, bere neagra, sare, piper.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tava_cu_usturoi_si_ciuperci

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 100 g unt
  • 200 g ciuperci conservate
  • 1 cutie de bere neagră
  •  sare şi piper

 

Mod de preparare:

Carnea se împaneaza pe ambele parţi cu usturoi, se strânge într-o rulada si se leaga. Se unge pe toata suprafaţa cu unt moale, se presara cu sare si piper.

Se înfig mici ace de rozmarin. Se asaza carnea într-o tava şi se da la cuptor, unde se lasa 40 de minute, timp în care se mai roteste.

Dupa acest timp, se toarna berea, se adauga si ciupercile scurse si trecute printr-un jet de apa si se mai lasa înca 40 de minute la cuptor.

Dupa coacere, care se verifica printr-o scobitoare în urma careia nu trebuie sa iasa suc din carne.

Se mai lasa 10 minute în tava înainte de a o taia si aduce la masa.

Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci

Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tava_cu_usturoi_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.