Retete de Craciun: Placinta cu umplutura de branza

Printeaza

Retete de Craciun: Placinta cu umplutura de branza din: drojdie, faina, apa, sare, ulei, branza, oua, lapte.

Ingrediente:Placinta cu umplutura de branza

Pentru aluat:

  • 1 lingură de drojdie
  • 500 g făină
  • apă caldă
  • sare
  • 3-4 linguri cu ulei

Pentru umplutura:

  • 500 g brânză frământată sau telemea dată pe râzătoare
  • 3 ouă
  • 1 cană cu lapte

 

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat simplu de pâine din faină proaspăt cernută, 1 lingură cu drojdie înmuiată cu sare, apă caldă şi ulei pus câte puţin. După 15 min de frământat, lăsaţi aluatul să dospească 15 min şi întindeţi 4-5 foi subţiri.

Ungeţi cu ulei o tavă, puneţi prima foaie, presăraţi pe ea brânză frământată. Strângeţi foaia ca să încapă pe jumătate de formă.

Intindeţi altă foaie, presăraţi brânză, strângeţi-o armonică şi lăsaţi-o pe jumătatea de tavă neacoperită. Procedaţi la fel cu foile rămase până când le terminaţi şi folosiţi toată brânza.

Puneţi foile unele peste altele, aşezaţi forma în cuptorul cald pentru 20 min. Bateţi ouăle ca pentru omletă, subţiaţi cu lapte, săraţi puţin amestecul şi turnaţi peste plăcintă.

Când turnaţi laptele, încercaţi s-o faceţi în aşa fel încât să acopere toată plăcinta. Puneţi forma în cuptor la foc moderat încă 20 min.

Tăiaţi când s-a răcit puţin, serviţi cu bere sau cu must.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.