Retete de Craciun: Muschiulet de porc in aluat

Printeaza

Muschiulet de porc in aluat din: muschi de porc, ulei, faina, drojdie, sare, bere blonda, miere, cimbru, unt.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Muschiulet_de_porc_in_aluat

  • 1 muşchi subţire de porc
  • 50 ml ulei

pentru aluat:

  • 450 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 lingurita sare
  • 330 ml bere blondă
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite cimbru uscat

pentru tavă

  • 25 g unt

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca faina, drojdia si sarea. Apoi se adauga mierea, o linguriţa de cimbru si berea. Se framânta aluatul timp de 10 minute, eventual adaugând un pic de faina, daca aluatul nu se desprinde complet de mâini.

Aluatul se întinde cu mâna pe masa presarata cu faina si la mijloc se pune muschiul uns cu puţin ulei pe toata suprafaţa. Se ruleaza muschiul în aluat si se transfera “pâinea umpluta” într-o tava unsa cu unt. Se coace 45 de minute si apoi se lasa 10 minute în tava.

Muschiulet de porc in aluat

Retete_de_Craciun_Muschiulet_de_porc_in_aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.