Retete de Craciun: Muschiulet de porc in aluat
PrinteazaMuschiulet de porc in aluat din: muschi de porc, ulei, faina, drojdie, sare, bere blonda, miere, cimbru, unt.
- 1 muşchi subţire de porc
- 50 ml ulei
pentru aluat:
- 450 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 1 lingurita sare
- 330 ml bere blondă
- 1 lingura miere
- 2 lingurite cimbru uscat
pentru tavă
- 25 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca faina, drojdia si sarea. Apoi se adauga mierea, o linguriţa de cimbru si berea. Se framânta aluatul timp de 10 minute, eventual adaugând un pic de faina, daca aluatul nu se desprinde complet de mâini.
Aluatul se întinde cu mâna pe masa presarata cu faina si la mijloc se pune muschiul uns cu puţin ulei pe toata suprafaţa. Se ruleaza muschiul în aluat si se transfera “pâinea umpluta” într-o tava unsa cu unt. Se coace 45 de minute si apoi se lasa 10 minute în tava.
Muschiulet de porc in aluat
Pofta buna!