Retete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza

Printeaza

Retete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza din: malai, zer, branza, sare, smantana.

Ingrediente:Mamaliga ciobaneasca cu branza

  • 500 g mălai cernut
  • 2 l zer sau lapte dulce
  • 300 g brânză de oi
  • 1 lingură cu sare
  • 1 cană cu smântână

 

 

Mod de preparare:

Puneţi zerul să fiarbă într-un ceaun mai mare, lăsaţi să ajungă la punctul de fierbere; puneţi în zer sarea necesară şi mălaiul proaspăt cernut, turnat în ploaie.

Cu mâna dreaptă amestecaţi mălaiul ca să nu rămână cocoloaşe, amestecaţi până când mămăliga începe să fiarbă, apoi lăsaţi focul mic.

Lăsaţi să fiarbă 20 min, amestecând din când în când în ceaun. Stingeţi focul, turnaţi peste mămăligă brânza desfăcută bucăţi sau dată pe râzătoare; amestecaţi energic pentru omogenizare.

Turnaţi smântână peste mămăligă, amestecaţi şi lăsaţi ceaunul acoperit 2-3 min.

Se poate acoperi cu smântână proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.