Retete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza
PrinteazaRetete de Craciun: Mamaliga ciobaneasca cu branza din: malai, zer, branza, sare, smantana.
- 500 g mălai cernut
- 2 l zer sau lapte dulce
- 300 g brânză de oi
- 1 lingură cu sare
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Puneţi zerul să fiarbă într-un ceaun mai mare, lăsaţi să ajungă la punctul de fierbere; puneţi în zer sarea necesară şi mălaiul proaspăt cernut, turnat în ploaie.
Cu mâna dreaptă amestecaţi mălaiul ca să nu rămână cocoloaşe, amestecaţi până când mămăliga începe să fiarbă, apoi lăsaţi focul mic.
Lăsaţi să fiarbă 20 min, amestecând din când în când în ceaun. Stingeţi focul, turnaţi peste mămăligă brânza desfăcută bucăţi sau dată pe râzătoare; amestecaţi energic pentru omogenizare.
Turnaţi smântână peste mămăligă, amestecaţi şi lăsaţi ceaunul acoperit 2-3 min.
Se poate acoperi cu smântână proaspătă.
Pofta buna!